Humanitarno natjecanje: Snagom protiv nasilja!!

Active centar organizira sada već tradicionalno, 7. po redu humanitarno natjecanje SNAGOM PROTIV NASILJA. Simbolično, ove godine i samo natjecanje je upravo danas, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Cilj natjecanja je je osvijestiti okolinu da je nasilje svugdje oko nas, ali da svatko tko ga u bilo kojem obliku proživljava IMA PODRŠKU KOD NAS – uvijek, ne samo jednom godišnje kažu naši Activovci!
Sav prikupljeni novac uplatit će upravo nama i tako nas podržati u radu sa i za žene koja trpe nasilje u obitelji ili su se osjetile osnažene prekinuti ga i sigurnost potraži u našem Skloništu i pripadajućem savjetovalištu. Hvala im!!

Priključi se Laboratoriju za učenje!

Draga djeco i mladi, dragi roditelji/skrbnici, sigurno ste već čuli za naš Laboratorij za učenje, a sada vas s veseljem obavještavamo da nam se možete priključiti! Laboratorij za učenje mjesto je u kojem prije ili nakon nastave učenici i učenice mogu dobiti: instruktivnu pomoć u učenju, pisati školske zadaće, pripremati se za ispit, čitati lektire ili se družiti i stjecati nova prijateljstva tijekom igranja društvenih igara, konstruktivnog provođenja slobodnog vremena u prirodi ili na različitim tematskim radionicama.  U našem Laboratoriju

16 dana aktivizma

Tijekom svih 16 dana aktivizma, od Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad žena (25.11) do Dana ljudskih prava (10.12.), ali i tijekom cijele godine nastojimo biti vidljivi i stavljati naglaske na važnost izgradnje društva koje je tu za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji i koje olakšava i potiče njihov oporavak od posljedica izloženosti nasilnim ponašanjima. Bilo da potičemo i educiramo stručnjake u razumijevanju posljedica i njihovom prevladavanju bilo da osvještavamo širu javnost i dijelimo iskustva i načine na