Humanitarno natjecanje: Snagom protiv nasilja!!

Active centar organizira sada već tradicionalno, 7. po redu humanitarno natjecanje SNAGOM PROTIV NASILJA. Simbolično, ove godine i samo natjecanje je upravo danas, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Cilj natjecanja je je osvijestiti okolinu da je nasilje svugdje oko nas, ali da svatko tko ga u bilo kojem obliku proživljava IMA PODRŠKU KOD NAS – uvijek, ne samo jednom godišnje kažu naši Activovci!
Sav prikupljeni novac uplatit će upravo nama i tako nas podržati u radu sa i za žene koja trpe nasilje u obitelji ili su se osjetile osnažene prekinuti ga i sigurnost potraži u našem Skloništu i pripadajućem savjetovalištu. Hvala im!!

Najava: otvorena vrata 2024

Otvorena vrata Udruge UZOR održat će se 6.6.2024.g. od 10,00 do 18,00 sati. Tijekom otvorenih vrata Udruge na raspolaganju građanima bit će stručne djelatnice i djelatnici Udruge; psiholog/inje, socijalna radnica, pedagoginja kako bi se mogli informirati i/ili uključiti u brojne programe koje UZOR provodi u sklopu programskih područja: zaštite i podrške mentalnom zdravlju djece i mladih te suzbijanja nasilja nad ženama i djecom i nasilja u obitelji. Ovo događanje održat će se u sklopu manifestacije “Otvorena vrata udruga DOVU 2024″

Humanitarne karnevalske donacije

Ovogodišnji Humanitarni karnevalski gala party, koji je održan u sklopu ovogodišnjeg Riječkog karnevala, namijenio je svoj prikupljeni iznos Udruzi UZOR! Prikupljenih 15.000,00 eura nam je i svečano primopredano u Salonu Grada Rijeke, a predaji donacije prisustvovali su riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, direktor Turističke zajednice grada Rijeka Petar Škarpa, predsjednik Rotary Cluba Rijeka – Sv.Vid Kristijan Zulle, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke Karla Mušković. Donaciju je u ime Udruge