Dana 25.11. obilježavamo Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom, ove godine, 24.11.2023.g., s početkom u 12 h na štandu na Korzu prezentiramo rad Udruge te ćemo građankama i građanima dijeliti informativne letke o radu Skloništa i Savjetovališta za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji i letke s informacijama o oblicima nasilja kojima su žene izložene te mogućnosti za dobivanje podrške i pomoći. Savjetovalište za žene u Udruzi UZOR je sigurno mjesto za žene gdje se pruža stručna pomoć, a ponajviše je to mjesto gdje žene dobiju razumijevanje, podršku i to je mjesto gdje ih nitko neće osuđivati jer su žrtve.

Poručujemo ženama da nam se jave s punim povjerenjem, tu smo uz vas i za vas.

Pozivamo građanke, a i građane, da nam se pridružite, dođete do nas, uzmete letak i ako želite porazgovarate sa stručnom osobom ili dogovorite termin u Savjetovalištu.

Sve naše usluge su besplatne i po potrebi anonimne.  U prilogu je novi letak Savjetovališta tiskan povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Pogledajte!

letak-Savjetovalište-2023-1

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama je 1999. godine i službeno potvrđen od strane Ujedinjenih naroda, u znak sjećanja na sestre Mirabal ubijene 1960.g. u Dominikanskoj Republici.

Humanitarne karnevalske donacije

Ovogodišnji Humanitarni karnevalski gala party, koji je održan u sklopu ovogodišnjeg Riječkog karnevala, namijenio je svoj prikupljeni iznos Udruzi UZOR! Prikupljenih 15.000,00 eura nam je i svečano primopredano u Salonu Grada Rijeke, a predaji donacije prisustvovali su riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, direktor Turističke zajednice grada Rijeka Petar Škarpa, predsjednik Rotary Cluba Rijeka – Sv.Vid Kristijan Zulle, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke Karla Mušković. Donaciju je u ime Udruge

Priključi se Laboratoriju za učenje!

Draga djeco i mladi, dragi roditelji/skrbnici, sigurno ste već čuli za naš Laboratorij za učenje, a sada vas s veseljem obavještavamo da nam se možete priključiti! Laboratorij za učenje mjesto je u kojem prije ili nakon nastave učenici i učenice mogu dobiti: instruktivnu pomoć u učenju, pisati školske zadaće, pripremati se za ispit, čitati lektire ili se družiti i stjecati nova prijateljstva tijekom igranja društvenih igara, konstruktivnog provođenja slobodnog vremena u prirodi ili na različitim tematskim radionicama.  U našem Laboratoriju