Dana 25.11. obilježavamo Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom, ove godine, 24.11.2023.g., s početkom u 12 h na štandu na Korzu prezentiramo rad Udruge te ćemo građankama i građanima dijeliti informativne letke o radu Skloništa i Savjetovališta za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji i letke s informacijama o oblicima nasilja kojima su žene izložene te mogućnosti za dobivanje podrške i pomoći. Savjetovalište za žene u Udruzi UZOR je sigurno mjesto za žene gdje se pruža stručna pomoć, a ponajviše je to mjesto gdje žene dobiju razumijevanje, podršku i to je mjesto gdje ih nitko neće osuđivati jer su žrtve.

Poručujemo ženama da nam se jave s punim povjerenjem, tu smo uz vas i za vas.

Pozivamo građanke, a i građane, da nam se pridružite, dođete do nas, uzmete letak i ako želite porazgovarate sa stručnom osobom ili dogovorite termin u Savjetovalištu.

Sve naše usluge su besplatne i po potrebi anonimne.  U prilogu je novi letak Savjetovališta tiskan povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Pogledajte!

letak-Savjetovalište-2023-1

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama je 1999. godine i službeno potvrđen od strane Ujedinjenih naroda, u znak sjećanja na sestre Mirabal ubijene 1960.g. u Dominikanskoj Republici.

Priključi se Laboratoriju za učenje!

Draga djeco i mladi, dragi roditelji/skrbnici, sigurno ste već čuli za naš Laboratorij za učenje, a sada vas s veseljem obavještavamo da nam se možete priključiti! Laboratorij za učenje mjesto je u kojem prije ili nakon nastave učenici i učenice mogu dobiti: instruktivnu pomoć u učenju, pisati školske zadaće, pripremati se za ispit, čitati lektire ili se družiti i stjecati nova prijateljstva tijekom igranja društvenih igara, konstruktivnog provođenja slobodnog vremena u prirodi ili na različitim tematskim radionicama.  U našem Laboratoriju

16 dana aktivizma

Tijekom svih 16 dana aktivizma, od Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad žena (25.11) do Dana ljudskih prava (10.12.), ali i tijekom cijele godine nastojimo biti vidljivi i stavljati naglaske na važnost izgradnje društva koje je tu za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji i koje olakšava i potiče njihov oporavak od posljedica izloženosti nasilnim ponašanjima. Bilo da potičemo i educiramo stručnjake u razumijevanju posljedica i njihovom prevladavanju bilo da osvještavamo širu javnost i dijelimo iskustva i načine na