Avon Global Grant “Ekonomsko osnaživanje žena žrtava obiteljskog nasilja”

Kao dio obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja i “16 dana aktivizma”, kompanija Avon je u okviru globalne kampanje za borbu protiv nasilja nad ženama podržala projekt “Ekonomsko osnaživanja žena žrtava nasilja” Udruge UZOR. Ova donacija omogućila je ženama koje su preživjele nasilje, edukaciju kao i ekonomsko osnaživanje, kako bi se žene na više načina osnažile i osamostalile te dobile višestruke mogućnosti izlaska iz situacije nasilja.

Sama poruka globalne kampanje diljem svijeta je: Znaš li da usne s crvenim ružem privlače 5 sekundi više pažnje sugovornika? Iskoristimo to! Neka naše crvene usne progovore protiv nasilja nad ženama!

Povodom donacije ispred Avona i UZORa dane su i izjave za medije:
” Nasilje nad ženama zaista je vrlo važna tema i u svijetu i u našoj zemlji. Zato je 16 dana aktivizma trenutak da educiramo i govorimo protiv nasilja. Želimo da pokažemo žrtvama nasilja da nisu same, a kroz to i da im pomognemo“, rekla je Danijela Šantić, Country Lead Adriatics.

’’Suradnja s Avonom dragocjena je za Udrugu UZOR, a posebno za žene žrtve nasilja u obitelji jer im na taj način zajedno omogućavamo toliko potrebne prilike kako bi se osamostalile i gradile život za sebe i svoju djecu u kojoj nema nasilja i straha i u kojem mogu mirno i slobodno živjeti. Iskustvo nam je pokazalo da uz adekvatnu podršku ženama činimo promjenu i doprinosimo osnaživanju žena i djece kako bi mogle izaći iz nasilnog odnosa.’’ Paula Bogović, predsjednica Udruge UZOR

Edukacije za stručnjakinje i stručnjake koji rade sa žrtvama nasilja

Tijekom proteklih dana, kao edukatorice dijelile smo stečena znanja i iskustva u radu sa ženama žrtvama nasilja. Teme, kao i sudionici, bile su raznovrsne i široko su pokrivale područje  rada. Paula Bogović je sudionicima edukacije iz Virovitičko – podravske županije govorila o potrebama žrtava koje su preživjele nasilje, principima i radu skloništa te iznijela brojne primjere dobre prakse. Edukacija se održala u Termama Jezerčica u sklopu projekta “Centar za podršku savjetovanje i osnaživanje”, čiji je  nositelj Virovitičko-podravska županija a partner

kampi RAJ i profiti RAJ