#ResponsibleTogether22

Ponosni smo što sudjelujemo u kampanji #ResponsibleTogether22 – Odgovorni zajedno kao dio mreže “WWPEN Work With Perpetrators – European Network” europske mreže organizacija koje provode psihosocijalni tretman počinitelja nasilja u obitelji. Ove godine kampanja je usmjerena na podizanje svijesti o nasilju u mladenačkim vezama #IntimatePartnerViolence i #CAPVA. Saznajte više o kampanji i organizacijama koje sudjeluju te pogledajte pregled događanja diljem Europe:

Kampanja traje tijekom “16 dana aktivizma” koji započinju s 25.11. – Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i traju do 10.12. – Međunarodnog dana ljudskih prava.

Edukacije za stručnjakinje i stručnjake koji rade sa žrtvama nasilja

Tijekom proteklih dana, kao edukatorice dijelile smo stečena znanja i iskustva u radu sa ženama žrtvama nasilja. Teme, kao i sudionici, bile su raznovrsne i široko su pokrivale područje  rada. Paula Bogović je sudionicima edukacije iz Virovitičko – podravske županije govorila o potrebama žrtava koje su preživjele nasilje, principima i radu skloništa te iznijela brojne primjere dobre prakse. Edukacija se održala u Termama Jezerčica u sklopu projekta “Centar za podršku savjetovanje i osnaživanje”, čiji je  nositelj Virovitičko-podravska županija a partner

kampi RAJ i profiti RAJ

Pokrenuli smo dobrovoljni fundraising i sakupljamo novčiće za aktivnosti s djecom našeg Laboratorija za učenje. Želja nam je ciljeve programa dodatno podržati organizacijom ljetnog kampa tijekom ljetnih školskih praznika, u trajanju od 5 noćenja, za 20-ak djece u riziku od socijalne isključenosti, što je mnogim našim korisnicima nedostižno iskustvo, obzirom na obiteljske i socio-ekonomske prilike u kojima žive.   Svi vi koji imate želju i mogućnost pomoći dobrim djelom i malo novčića, kao kruna za kraj godine, kliknite na link gdje