SOS TELEFON (0-24) 0800 333 883

namijenjen za hitnoće, isključivo žrtvama obiteljskog nasilja

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Danas je Međunarodni dan borbe protiv nasilja prema ženama. U Udruzi UZOR o nasilju prema ženama progovaramo i djelujemo svakodnevno i neposredno, a i posebno danas.
Osim što svakodnevno pružamo podršku ženama i djeci žrtvama nasilja u obitelji ovaj tjedan smo sudjelovale na Okruglom stolu „Problemi i izazovi u provedbi Istanbulske konvencije u Hrvatskoj“ koji se održao 22. studenog u Maloj vijećnici Hrvatskoga sabora, gdje je profesorica Đurđević posebno naglasila da je nasilje prema ženama najteži oblik kriminaliteta u Hrvatskoj. U srijedu 23. studenog sudjelovali smo na Povjerenstvu za ravnopravnost spolova Primorsko – goranske županije analizirajući trenutno stanje u Primorsko – goranskoj županiji i Hrvatskoj gdje smo donijeli zaključke koje ćemo prezentirati Županijskoj skupštini. U četvrtak 24. studenog na poziv Makedonskog kulturnog društva Ilinden sudjelovali smo u manifestaciji „Stop nasilju nad ženama“ prezentirajući doprinos Udruge UZOR u borbi protiv nasilja prema ženama gdje je prikupljena i donacija koja će direktno ići ženama žrtvama nasilja u obitelji. I danas na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama ugostili smo savjetnice Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, naglašavajući važnost donošenja promjena i osiguravanjem dostupnosti usluga ženama i djeci s invaliditetom, a koji su žrtve nasilja u obitelji.
Kad društvo bude s istom pažnjom brinulo o svim i svakom na jednaki način to će biti društvo na koje ćemo moći biti ponosni da smo njegov dio, a do tada i dalje i uvijek uz svaku ženu i svako dijete koji su izloženi nasilju u obitelji, vaše uzorovke i uzorovci.

Ostali projekti

Novosti

Priključi se Laboratoriju za učenje!

Draga djeco i mladi, dragi roditelji/skrbnici, sigurno ste već čuli za naš Laboratorij za učenje, a sada vas s veseljem obavještavamo da nam se možete priključiti! Laboratorij za učenje mjesto je u kojem prije ili nakon nastave učenici i učenice mogu dobiti: instruktivnu pomoć u učenju, pisati školske zadaće, pripremati se za ispit, čitati lektire ili se družiti i stjecati nova prijateljstva tijekom igranja društvenih igara, konstruktivnog provođenja slobodnog vremena u prirodi ili na različitim tematskim radionicama.  U našem Laboratoriju

Novosti

16 dana aktivizma

Tijekom svih 16 dana aktivizma, od Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad žena (25.11) do Dana ljudskih prava (10.12.), ali i tijekom cijele godine nastojimo biti vidljivi i stavljati naglaske na važnost izgradnje društva koje je tu za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji i koje olakšava i potiče njihov oporavak od posljedica izloženosti nasilnim ponašanjima. Bilo da potičemo i educiramo stručnjake u razumijevanju posljedica i njihovom prevladavanju bilo da osvještavamo širu javnost i dijelimo iskustva i načine na