Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Danas je Međunarodni dan borbe protiv nasilja prema ženama. U Udruzi UZOR o nasilju prema ženama progovaramo i djelujemo svakodnevno i neposredno, a i posebno danas.
Osim što svakodnevno pružamo podršku ženama i djeci žrtvama nasilja u obitelji ovaj tjedan smo sudjelovale na Okruglom stolu „Problemi i izazovi u provedbi Istanbulske konvencije u Hrvatskoj“ koji se održao 22. studenog u Maloj vijećnici Hrvatskoga sabora, gdje je profesorica Đurđević posebno naglasila da je nasilje prema ženama najteži oblik kriminaliteta u Hrvatskoj. U srijedu 23. studenog sudjelovali smo na Povjerenstvu za ravnopravnost spolova Primorsko – goranske županije analizirajući trenutno stanje u Primorsko – goranskoj županiji i Hrvatskoj gdje smo donijeli zaključke koje ćemo prezentirati Županijskoj skupštini. U četvrtak 24. studenog na poziv Makedonskog kulturnog društva Ilinden sudjelovali smo u manifestaciji „Stop nasilju nad ženama“ prezentirajući doprinos Udruge UZOR u borbi protiv nasilja prema ženama gdje je prikupljena i donacija koja će direktno ići ženama žrtvama nasilja u obitelji. I danas na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama ugostili smo savjetnice Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, naglašavajući važnost donošenja promjena i osiguravanjem dostupnosti usluga ženama i djeci s invaliditetom, a koji su žrtve nasilja u obitelji.
Kad društvo bude s istom pažnjom brinulo o svim i svakom na jednaki način to će biti društvo na koje ćemo moći biti ponosni da smo njegov dio, a do tada i dalje i uvijek uz svaku ženu i svako dijete koji su izloženi nasilju u obitelji, vaše uzorovke i uzorovci.

Projekti

Avon Global Grant “Ekonomsko osnaživanje žena žrtava obiteljskog nasilja”

Kao dio obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja i “16 dana aktivizma”, kompanija Avon je u okviru globalne kampanje za borbu protiv nasilja nad ženama podržala projekt “Ekonomsko osnaživanja žena žrtava nasilja” Udruge UZOR. Ova donacija omogućila je ženama koje su preživjele nasilje, edukaciju kao i ekonomsko osnaživanje, kako bi se žene na više načina osnažile i osamostalile te dobile višestruke mogućnosti izlaska iz situacije nasilja. Sama poruka globalne kampanje diljem svijeta je: Znaš li da usne s crvenim ružem

#ResponsibleTogether22