Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Danas je Međunarodni dan borbe protiv nasilja prema ženama. U Udruzi UZOR o nasilju prema ženama progovaramo i djelujemo svakodnevno i neposredno, a i posebno danas.
Osim što svakodnevno pružamo podršku ženama i djeci žrtvama nasilja u obitelji ovaj tjedan smo sudjelovale na Okruglom stolu „Problemi i izazovi u provedbi Istanbulske konvencije u Hrvatskoj“ koji se održao 22. studenog u Maloj vijećnici Hrvatskoga sabora, gdje je profesorica Đurđević posebno naglasila da je nasilje prema ženama najteži oblik kriminaliteta u Hrvatskoj. U srijedu 23. studenog sudjelovali smo na Povjerenstvu za ravnopravnost spolova Primorsko – goranske županije analizirajući trenutno stanje u Primorsko – goranskoj županiji i Hrvatskoj gdje smo donijeli zaključke koje ćemo prezentirati Županijskoj skupštini. U četvrtak 24. studenog na poziv Makedonskog kulturnog društva Ilinden sudjelovali smo u manifestaciji „Stop nasilju nad ženama“ prezentirajući doprinos Udruge UZOR u borbi protiv nasilja prema ženama gdje je prikupljena i donacija koja će direktno ići ženama žrtvama nasilja u obitelji. I danas na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama ugostili smo savjetnice Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, naglašavajući važnost donošenja promjena i osiguravanjem dostupnosti usluga ženama i djeci s invaliditetom, a koji su žrtve nasilja u obitelji.
Kad društvo bude s istom pažnjom brinulo o svim i svakom na jednaki način to će biti društvo na koje ćemo moći biti ponosni da smo njegov dio, a do tada i dalje i uvijek uz svaku ženu i svako dijete koji su izloženi nasilju u obitelji, vaše uzorovke i uzorovci.

Humanitarni bal krinolina

Ovih dana Rijeka i okolica živi u maškaranom duhu! U sklopu brojnih događanja tijekom Riječkog karnevala održana je, sada već tradicionalna, Noć krinolina na Botelu Marina u organizaciji  udruge Veseli oldtimeri, kao proslava prijateljstva i života. I ove godine, kao i brojnih prethodnih godina,  bal je imao humanitarnu notu te će prikupljeni iznos od ulaznica biti doniran za potrebe korisnica Skloništa Udruge UZOR.

Edukacije za stručnjakinje i stručnjake koji rade sa žrtvama nasilja

Tijekom proteklih dana, kao edukatorice dijelile smo stečena znanja i iskustva u radu sa ženama žrtvama nasilja. Teme, kao i sudionici, bile su raznovrsne i široko su pokrivale područje  rada. Paula Bogović je sudionicima edukacije iz Virovitičko – podravske županije govorila o potrebama žrtava koje su preživjele nasilje, principima i radu skloništa te iznijela brojne primjere dobre prakse. Edukacija se održala u Termama Jezerčica u sklopu projekta “Centar za podršku savjetovanje i osnaživanje”, čiji je  nositelj Virovitičko-podravska županija a partner