SOS TELEFON (0-24) 0800 333 883

namijenjen za hitnoće, isključivo žrtvama obiteljskog nasilja

Tema održivosti u našem Laboratoriju za učenje

Kontinuirano rasipanje resursa, prekomjerna potrošnja u industrijski razvijenim zemljama i iskorištavanje prirode – iz potrebe ili pohlepe – ostavljaju malo prostora i vremena za regeneraciju naše planete.
U praksi se ipak pojavljuju novi oblici življenja, proizvodnje i potrošnje, koji svima mogu osigurati sredstva za život bez rasta.

Koliko o tome pričamo s djecom, na koji način, imaju li oni prilike i pravo znati što im ostavljamo i što im nudimo kako bi mogli djelovati za dobrobit svoje budućnosti?

Nastojimo to u UZORU činiti svakodnevno, kroz naše ‘obične’ razgovore, ali i prigodno, posvećeno i sadržajno.
Jučer smo tako promišljali ekološku održivost i veću društvenu pravednost, kroz kvizove, istraživanja i prikupljanje informacija, a smislili smo i aktivnost kojom možemo skupa doprinijeti našoj zajednici (o tome više riječi drugi put :)). Sakupili smo i otpad iz svojih domova i udahnuli mu novi život pretvorivši ga u magnete koje ćemo darivati ili ukrasiti naše frižidere, umjesto da ih kupujemo.

Sve nam je to bio dobar uvod u druženje s umjetnicom Tanjom Blašković koja koristi recikliranu plastiku za izradu umjetničkih radova i predmeta. Veselimo joj se!

Ostali projekti

Projekti

Avon Global Grant “Ekonomsko osnaživanje žena žrtava obiteljskog nasilja”

Kao dio obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja i “16 dana aktivizma”, kompanija Avon je u okviru globalne kampanje za borbu protiv nasilja nad ženama podržala projekt “Ekonomsko osnaživanja žena žrtava nasilja” Udruge UZOR. Ova donacija omogućila je ženama koje su preživjele nasilje, edukaciju kao i ekonomsko osnaživanje, kako bi se žene na više načina osnažile i osamostalile te dobile višestruke mogućnosti izlaska iz situacije nasilja. Sama poruka globalne kampanje diljem svijeta je: Znaš li da usne s crvenim ružem

Novosti

#ResponsibleTogether22

Ponosni smo što sudjelujemo u kampanji #ResponsibleTogether22 – Odgovorni zajedno kao dio mreže “WWPEN Work With Perpetrators – European Network” europske mreže organizacija koje provode psihosocijalni tretman počinitelja nasilja u obitelji. Ove godine kampanja je usmjerena na podizanje svijesti o nasilju u mladenačkim vezama #IntimatePartnerViolence i #CAPVA. Saznajte više o kampanji i organizacijama koje sudjeluju te pogledajte pregled događanja diljem Europe: https://www.work-with-perpetrators.eu/campaign-2022/youth-hr Kampanja traje tijekom “16 dana aktivizma” koji započinju s 25.11. – Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama