SOS TELEFON (0-24) 0800 333 883

namijenjen za hitnoće, isključivo žrtvama obiteljskog nasilja

Tema održivosti u našem Laboratoriju za učenje

Kontinuirano rasipanje resursa, prekomjerna potrošnja u industrijski razvijenim zemljama i iskorištavanje prirode – iz potrebe ili pohlepe – ostavljaju malo prostora i vremena za regeneraciju naše planete.
U praksi se ipak pojavljuju novi oblici življenja, proizvodnje i potrošnje, koji svima mogu osigurati sredstva za život bez rasta.

Koliko o tome pričamo s djecom, na koji način, imaju li oni prilike i pravo znati što im ostavljamo i što im nudimo kako bi mogli djelovati za dobrobit svoje budućnosti?

Nastojimo to u UZORU činiti svakodnevno, kroz naše ‘obične’ razgovore, ali i prigodno, posvećeno i sadržajno.
Jučer smo tako promišljali ekološku održivost i veću društvenu pravednost, kroz kvizove, istraživanja i prikupljanje informacija, a smislili smo i aktivnost kojom možemo skupa doprinijeti našoj zajednici (o tome više riječi drugi put :)). Sakupili smo i otpad iz svojih domova i udahnuli mu novi život pretvorivši ga u magnete koje ćemo darivati ili ukrasiti naše frižidere, umjesto da ih kupujemo.

Sve nam je to bio dobar uvod u druženje s umjetnicom Tanjom Blašković koja koristi recikliranu plastiku za izradu umjetničkih radova i predmeta. Veselimo joj se!

Ostali projekti

Novosti

Priključi se Laboratoriju za učenje!

Draga djeco i mladi, dragi roditelji/skrbnici, sigurno ste već čuli za naš Laboratorij za učenje, a sada vas s veseljem obavještavamo da nam se možete priključiti! Laboratorij za učenje mjesto je u kojem prije ili nakon nastave učenici i učenice mogu dobiti: instruktivnu pomoć u učenju, pisati školske zadaće, pripremati se za ispit, čitati lektire ili se družiti i stjecati nova prijateljstva tijekom igranja društvenih igara, konstruktivnog provođenja slobodnog vremena u prirodi ili na različitim tematskim radionicama.  U našem Laboratoriju

Novosti

16 dana aktivizma

Tijekom svih 16 dana aktivizma, od Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad žena (25.11) do Dana ljudskih prava (10.12.), ali i tijekom cijele godine nastojimo biti vidljivi i stavljati naglaske na važnost izgradnje društva koje je tu za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji i koje olakšava i potiče njihov oporavak od posljedica izloženosti nasilnim ponašanjima. Bilo da potičemo i educiramo stručnjake u razumijevanju posljedica i njihovom prevladavanju bilo da osvještavamo širu javnost i dijelimo iskustva i načine na