SOS TELEFON (0-24) 0800 333 883

namijenjen za hitnoće, isključivo žrtvama obiteljskog nasilja

Tema održivosti u našem Laboratoriju za učenje

Kontinuirano rasipanje resursa, prekomjerna potrošnja u industrijski razvijenim zemljama i iskorištavanje prirode – iz potrebe ili pohlepe – ostavljaju malo prostora i vremena za regeneraciju naše planete.
U praksi se ipak pojavljuju novi oblici življenja, proizvodnje i potrošnje, koji svima mogu osigurati sredstva za život bez rasta.

Koliko o tome pričamo s djecom, na koji način, imaju li oni prilike i pravo znati što im ostavljamo i što im nudimo kako bi mogli djelovati za dobrobit svoje budućnosti?

Nastojimo to u UZORU činiti svakodnevno, kroz naše ‘obične’ razgovore, ali i prigodno, posvećeno i sadržajno.
Jučer smo tako promišljali ekološku održivost i veću društvenu pravednost, kroz kvizove, istraživanja i prikupljanje informacija, a smislili smo i aktivnost kojom možemo skupa doprinijeti našoj zajednici (o tome više riječi drugi put :)). Sakupili smo i otpad iz svojih domova i udahnuli mu novi život pretvorivši ga u magnete koje ćemo darivati ili ukrasiti naše frižidere, umjesto da ih kupujemo.

Sve nam je to bio dobar uvod u druženje s umjetnicom Tanjom Blašković koja koristi recikliranu plastiku za izradu umjetničkih radova i predmeta. Veselimo joj se!

Ostali projekti

Novosti

Najava: otvorena vrata 2024

Otvorena vrata Udruge UZOR održat će se 6.6.2024.g. od 10,00 do 18,00 sati. Tijekom otvorenih vrata Udruge na raspolaganju građanima bit će stručne djelatnice i djelatnici Udruge; psiholog/inje, socijalna radnica, pedagoginja kako bi se mogli informirati i/ili uključiti u brojne programe koje UZOR provodi u sklopu programskih područja: zaštite i podrške mentalnom zdravlju djece i mladih te suzbijanja nasilja nad ženama i djecom i nasilja u obitelji. Ovo događanje održat će se u sklopu manifestacije “Otvorena vrata udruga DOVU 2024″

Novosti

Humanitarne karnevalske donacije

Ovogodišnji Humanitarni karnevalski gala party, koji je održan u sklopu ovogodišnjeg Riječkog karnevala, namijenio je svoj prikupljeni iznos Udruzi UZOR! Prikupljenih 15.000,00 eura nam je i svečano primopredano u Salonu Grada Rijeke, a predaji donacije prisustvovali su riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, direktor Turističke zajednice grada Rijeka Petar Škarpa, predsjednik Rotary Cluba Rijeka – Sv.Vid Kristijan Zulle, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke Karla Mušković. Donaciju je u ime Udruge