SOS TELEFON (0-24) 0800 333 883

namijenjen za hitnoće, isključivo žrtvama obiteljskog nasilja

Tema održivosti u našem Laboratoriju za učenje

Kontinuirano rasipanje resursa, prekomjerna potrošnja u industrijski razvijenim zemljama i iskorištavanje prirode – iz potrebe ili pohlepe – ostavljaju malo prostora i vremena za regeneraciju naše planete.
U praksi se ipak pojavljuju novi oblici življenja, proizvodnje i potrošnje, koji svima mogu osigurati sredstva za život bez rasta.

Koliko o tome pričamo s djecom, na koji način, imaju li oni prilike i pravo znati što im ostavljamo i što im nudimo kako bi mogli djelovati za dobrobit svoje budućnosti?

Nastojimo to u UZORU činiti svakodnevno, kroz naše ‘obične’ razgovore, ali i prigodno, posvećeno i sadržajno.
Jučer smo tako promišljali ekološku održivost i veću društvenu pravednost, kroz kvizove, istraživanja i prikupljanje informacija, a smislili smo i aktivnost kojom možemo skupa doprinijeti našoj zajednici (o tome više riječi drugi put :)). Sakupili smo i otpad iz svojih domova i udahnuli mu novi život pretvorivši ga u magnete koje ćemo darivati ili ukrasiti naše frižidere, umjesto da ih kupujemo.

Sve nam je to bio dobar uvod u druženje s umjetnicom Tanjom Blašković koja koristi recikliranu plastiku za izradu umjetničkih radova i predmeta. Veselimo joj se!

Ostali projekti

Novosti

Što nam kažu brojke?

U okviru obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u organizaciji Policijske uprave primorsko–goranske i Udruge UZOR u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, održan je u petak, 22. rujna okrugli stol pod nazivom: „Što nam kažu brojke o nasilju u obitelji?“, namijenjen stručnjakinjama i stručnjacima koji se u svom djelokrugu rada bave i problematikom obiteljskog nasilja. Sudionice/ci su se posebno osvrnuli na prisutni trend povećenja broja kaznenih prijava, povećano traženje pomoći i podrške od strane

Novosti

Nadogradnja u pružanju podrške ženama žrtvama nasilja u obitelji

“Nadogradnja u pružanju podrške ženama žrtvama nasilja u obitelji” novi je program Udruge. Nakon uspješne provedbe projekta “Podrška stanovanju i kvaliteti života nakon izlaska iz skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji” financiranog od strane Grada Rijeke, u okviru kojega je, između ostalog, omogućena financijska podrška za plaćanje troškova podstanarstva za korisnice, navedenu uslugu osiguravamo i u sklopu novog Programa financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Kontinuirano nastojimo odgovarati na potrebe koje postoje