Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Istim povodom 21.9. u prostorijama UZORa organizirali smo sastanak neformalne Riječke mreže pružatelja psihosocijalne podrške žrtvama nasilja, s predstavnicama organizacija i institucija te stručnjakinja za borbu protiv rodno uvjetovanog nasilja  gdje smo fokus svoga promišljanja usmjerili na potrebe žena žrtava nasilja u obitelji, a posebno u lokalnoj zajednici. Istaknuta je važnost kvalitetne suradnje u cilju pružanja adekvatne, sveobuhvatne  i pravovremene podrške žrtvama nasilja s posebnim naglaskom na kvalitetnu procjenu rizika te edukaciju i empatiju pomagača.

Kroz navedene aktivnosti, a posebice kroz svakodnevni neposredni rad u UZORu dajemo doprinos borbi protiv nasilja nad žena i nastojimo dati doprinos povećanju sigurnosti svih žena.

Podsjetimo da se u Hrvatskoj se 22. rujna obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u znak sjećanja na ubojstvo koje se dogodilo na današnji dan 1999. godine, kada je na ročištu tijekom brakorazvodne parnice na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu suprug ubio suprugu te sutkinju i odvjetnicu, a teško ranio zapisničarku, ali i na sve druge žene koje su nasilno izgubile svoje živote, a kojih je samo u prvih osam mjeseci ove godine bilo čak 11.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 22.9. sudjelovali smo na sjednici Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te ujedno potpisali dodatak ugovoru kojim se osiguravaju sredstva za očekivano povećanje troškova smještaja za žene i djecu žrtve nasilja koje su smještene u Skloništu s obzirom na značajno povećanje cijene energenata i hrane. Istim povodom 21.9. u prostorijama UZORa organizirali smo sastanak neformalne Riječke mreže pružatelja psihosocijalne podrške žrtvama nasilja, s

Početak školske godine i u našem Savjetovalištu za djecu i mlade

Draga djeco, dragi teenageri, drage djevojke i dečki, s novom školskom godinom, u 5 brzinu kreće i rad našeg Savjetovališta za djecu i mlade. Posebno se zagrijava naš ‘Laboratorij za učenje’ (i igru) koji upisuje svoje nove članove. Svi koji trebaju podršku u učenju, savladavanju školskih obaveza, organizaciji svog vremena mogu nam se javiti i upisati se u slobodna mjesta. U pauzama od učenjima, družit ćemo se, stvarati, baviti sportom, boraviti u prirodi i sve što nam padne napamet ili