Proslavili smo 15 godina našeg postojanja

U sklopu obilježavanja 15 godina našeg postojanja 2. rujna, naša predsjednica i programska voditeljica Paula Bogović, provela je naše goste, prijatelje, suradnike i partnere,  izložbom postavljenom na postamentima ispred zgrade Grada Rijeke.
Inače, postavljena izložba prati Udrugu od njenog rođenja do danas, ali i podiže svijest o borbi protiv nasilja u obitelji, rodno uvjetovanog nasilja kao i važnosti brige o mentalnom zdravlju svih
dobnih i rodnih skupina.
Osnovana 2007. godine pod imenom Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka, Udruga UZOR danas broji 9 zaposlenika, okuplja dvadesetak volonterki i volontera te svojim programima
obuhvaća preko 500-tinjak korisnika i korisnica godišnje. U proteklih 15 godina, ekipiranost i stručnost djelatnika i djelatnica dovela je do našeg razvoja, a samim time i razvoja i nadopune njena tri temeljna programa: Sklonište i savjetovalište za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji, Rad s kazneno prijavljenim mladima, te Psihosocijalni tretman za počinitelje nasilja u obitelji – koja su prerasla svoju početnu ideju kako bi odgovorili na promjene i aktualne potrebe skupinama za i s kojima djelujemo.
Iako se mnogo toga promijenilo i dalje se po prirodi svoje misije, vrsti odgovora na potrebe društva, a i samim kompetencijama zaposlenih – bavi promoviranjem i zaštitom mentalnog zdravlja djece i mladih te specifično pitanjima nasilja nad ženom i djecom, osobito obiteljskog.
Važno je spomenuti da su sve naše usluge od početka rada do danas besplatne za korisnike.
Hvala svima koji su došli i proslavili s nama sve naše uspjehe i planove za one koji nam tek slijede.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 22.9. sudjelovali smo na sjednici Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te ujedno potpisali dodatak ugovoru kojim se osiguravaju sredstva za očekivano povećanje troškova smještaja za žene i djecu žrtve nasilja koje su smještene u Skloništu s obzirom na značajno povećanje cijene energenata i hrane. Istim povodom 21.9. u prostorijama UZORa organizirali smo sastanak neformalne Riječke mreže pružatelja psihosocijalne podrške žrtvama nasilja, s

Početak školske godine i u našem Savjetovalištu za djecu i mlade

Draga djeco, dragi teenageri, drage djevojke i dečki, s novom školskom godinom, u 5 brzinu kreće i rad našeg Savjetovališta za djecu i mlade. Posebno se zagrijava naš ‘Laboratorij za učenje’ (i igru) koji upisuje svoje nove članove. Svi koji trebaju podršku u učenju, savladavanju školskih obaveza, organizaciji svog vremena mogu nam se javiti i upisati se u slobodna mjesta. U pauzama od učenjima, družit ćemo se, stvarati, baviti sportom, boraviti u prirodi i sve što nam padne napamet ili