Proslavili smo 15 godina našeg postojanja

U sklopu obilježavanja 15 godina našeg postojanja 2. rujna, naša predsjednica i programska voditeljica Paula Bogović, provela je naše goste, prijatelje, suradnike i partnere,  izložbom postavljenom na postamentima ispred zgrade Grada Rijeke.
Inače, postavljena izložba prati Udrugu od njenog rođenja do danas, ali i podiže svijest o borbi protiv nasilja u obitelji, rodno uvjetovanog nasilja kao i važnosti brige o mentalnom zdravlju svih
dobnih i rodnih skupina.
Osnovana 2007. godine pod imenom Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka, Udruga UZOR danas broji 9 zaposlenika, okuplja dvadesetak volonterki i volontera te svojim programima
obuhvaća preko 500-tinjak korisnika i korisnica godišnje. U proteklih 15 godina, ekipiranost i stručnost djelatnika i djelatnica dovela je do našeg razvoja, a samim time i razvoja i nadopune njena tri temeljna programa: Sklonište i savjetovalište za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji, Rad s kazneno prijavljenim mladima, te Psihosocijalni tretman za počinitelje nasilja u obitelji – koja su prerasla svoju početnu ideju kako bi odgovorili na promjene i aktualne potrebe skupinama za i s kojima djelujemo.
Iako se mnogo toga promijenilo i dalje se po prirodi svoje misije, vrsti odgovora na potrebe društva, a i samim kompetencijama zaposlenih – bavi promoviranjem i zaštitom mentalnog zdravlja djece i mladih te specifično pitanjima nasilja nad ženom i djecom, osobito obiteljskog.
Važno je spomenuti da su sve naše usluge od početka rada do danas besplatne za korisnike.
Hvala svima koji su došli i proslavili s nama sve naše uspjehe i planove za one koji nam tek slijede.

Edukacije za stručnjakinje i stručnjake koji rade sa žrtvama nasilja

Tijekom proteklih dana, kao edukatorice dijelile smo stečena znanja i iskustva u radu sa ženama žrtvama nasilja. Teme, kao i sudionici, bile su raznovrsne i široko su pokrivale područje  rada. Paula Bogović je sudionicima edukacije iz Virovitičko – podravske županije govorila o potrebama žrtava koje su preživjele nasilje, principima i radu skloništa te iznijela brojne primjere dobre prakse. Edukacija se održala u Termama Jezerčica u sklopu projekta “Centar za podršku savjetovanje i osnaživanje”, čiji je  nositelj Virovitičko-podravska županija a partner

kampi RAJ i profiti RAJ

Pokrenuli smo dobrovoljni fundraising i sakupljamo novčiće za aktivnosti s djecom našeg Laboratorija za učenje. Želja nam je ciljeve programa dodatno podržati organizacijom ljetnog kampa tijekom ljetnih školskih praznika, u trajanju od 5 noćenja, za 20-ak djece u riziku od socijalne isključenosti, što je mnogim našim korisnicima nedostižno iskustvo, obzirom na obiteljske i socio-ekonomske prilike u kojima žive.   Svi vi koji imate želju i mogućnost pomoći dobrim djelom i malo novčića, kao kruna za kraj godine, kliknite na link gdje