Otvorena vrata udruga

Dani otvorenih vrata udruga, u organizaciji Ureda za udruge, održat će se od 2. do 4. lipnja 2022. s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika građanima za upoznavanje s različitim društveno korisnim projektima i programima. Otvorena vrata Udruge UZOR održat će se u četvrtak 2.6.2022.g. od 9,00 do 17,00 sati. Pozivamo vam da dođete i informirate se o programima i projektima UZORa!

Organiziranjem ove manifestacije Ured za udruge želi povećati vidljivost djelovanja udruga, posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, te poboljšati percepciju udruga u javnosti.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 22.9. sudjelovali smo na sjednici Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te ujedno potpisali dodatak ugovoru kojim se osiguravaju sredstva za očekivano povećanje troškova smještaja za žene i djecu žrtve nasilja koje su smještene u Skloništu s obzirom na značajno povećanje cijene energenata i hrane. Istim povodom 21.9. u prostorijama UZORa organizirali smo sastanak neformalne Riječke mreže pružatelja psihosocijalne podrške žrtvama nasilja, s

Početak školske godine i u našem Savjetovalištu za djecu i mlade

Draga djeco, dragi teenageri, drage djevojke i dečki, s novom školskom godinom, u 5 brzinu kreće i rad našeg Savjetovališta za djecu i mlade. Posebno se zagrijava naš ‘Laboratorij za učenje’ (i igru) koji upisuje svoje nove članove. Svi koji trebaju podršku u učenju, savladavanju školskih obaveza, organizaciji svog vremena mogu nam se javiti i upisati se u slobodna mjesta. U pauzama od učenjima, družit ćemo se, stvarati, baviti sportom, boraviti u prirodi i sve što nam padne napamet ili