Novi projekt „Podrška stanovanju i kvaliteti života nakon izlaska iz skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji“

„Podrška stanovanju i kvaliteti života nakon izlaska iz skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji“ novi je projekt kojeg provodi Udruga UZOR i kojim razvija novu uslugu za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji na način da pokrivamo troškove stanovanja na određeno vrijeme ženama i djeci žrtvama nasilja u obitelji nakon izlaska iz skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji s ciljem njihovog ekonomskog osnaživanja kako bi se osigurala bolja kvaliteta života. Pozivamo žene žrtve nasilja, koje su izašle ili planiraju izlazak iz sigurnih kuća u RH, a koje se nalaze na području Grada Rijeke te nemaju riješeno stambeno pitanje da se jave na broj mob. 099 502 7553.

Kroz aktivnosti Projekta nastavit će se pružati  sustavna i stručna pomoć i podrška ženama i djeci žrtvama nasilja u obitelji te osigurati podrška ekonomskoj neovisnosti, a u suradnji sa svim relevantnim dionicima u društvu. Razvojem društva koje brine i razvija nove usluge prema potrebama korisnika želimo doprinijeti kvalitetnijem životu građanki i građana, a prvenstveno ženama i djeci žrtvama nasilja u obitelji.

Sredstva za provedbu projekta u visini od 100.000 kuna osigurana su putem Javnog natječaja za odabir projekata/programa u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi u 2022. godini Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke.

Edukacije za stručnjakinje i stručnjake koji rade sa žrtvama nasilja

Tijekom proteklih dana, kao edukatorice dijelile smo stečena znanja i iskustva u radu sa ženama žrtvama nasilja. Teme, kao i sudionici, bile su raznovrsne i široko su pokrivale područje  rada. Paula Bogović je sudionicima edukacije iz Virovitičko – podravske županije govorila o potrebama žrtava koje su preživjele nasilje, principima i radu skloništa te iznijela brojne primjere dobre prakse. Edukacija se održala u Termama Jezerčica u sklopu projekta “Centar za podršku savjetovanje i osnaživanje”, čiji je  nositelj Virovitičko-podravska županija a partner

kampi RAJ i profiti RAJ

Pokrenuli smo dobrovoljni fundraising i sakupljamo novčiće za aktivnosti s djecom našeg Laboratorija za učenje. Želja nam je ciljeve programa dodatno podržati organizacijom ljetnog kampa tijekom ljetnih školskih praznika, u trajanju od 5 noćenja, za 20-ak djece u riziku od socijalne isključenosti, što je mnogim našim korisnicima nedostižno iskustvo, obzirom na obiteljske i socio-ekonomske prilike u kojima žive.   Svi vi koji imate želju i mogućnost pomoći dobrim djelom i malo novčića, kao kruna za kraj godine, kliknite na link gdje