Novi projekt „Podrška stanovanju i kvaliteti života nakon izlaska iz skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji“

„Podrška stanovanju i kvaliteti života nakon izlaska iz skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji“ novi je projekt kojeg provodi Udruga UZOR i kojim razvija novu uslugu za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji na način da pokrivamo troškove stanovanja na određeno vrijeme ženama i djeci žrtvama nasilja u obitelji nakon izlaska iz skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji s ciljem njihovog ekonomskog osnaživanja kako bi se osigurala bolja kvaliteta života. Pozivamo žene žrtve nasilja, koje su izašle ili planiraju izlazak iz sigurnih kuća u RH, a koje se nalaze na području Grada Rijeke te nemaju riješeno stambeno pitanje da se jave na broj mob. 099 502 7553.

Kroz aktivnosti Projekta nastavit će se pružati  sustavna i stručna pomoć i podrška ženama i djeci žrtvama nasilja u obitelji te osigurati podrška ekonomskoj neovisnosti, a u suradnji sa svim relevantnim dionicima u društvu. Razvojem društva koje brine i razvija nove usluge prema potrebama korisnika želimo doprinijeti kvalitetnijem životu građanki i građana, a prvenstveno ženama i djeci žrtvama nasilja u obitelji.

Sredstva za provedbu projekta u visini od 100.000 kuna osigurana su putem Javnog natječaja za odabir projekata/programa u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi u 2022. godini Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 22.9. sudjelovali smo na sjednici Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te ujedno potpisali dodatak ugovoru kojim se osiguravaju sredstva za očekivano povećanje troškova smještaja za žene i djecu žrtve nasilja koje su smještene u Skloništu s obzirom na značajno povećanje cijene energenata i hrane. Istim povodom 21.9. u prostorijama UZORa organizirali smo sastanak neformalne Riječke mreže pružatelja psihosocijalne podrške žrtvama nasilja, s

Početak školske godine i u našem Savjetovalištu za djecu i mlade

Draga djeco, dragi teenageri, drage djevojke i dečki, s novom školskom godinom, u 5 brzinu kreće i rad našeg Savjetovališta za djecu i mlade. Posebno se zagrijava naš ‘Laboratorij za učenje’ (i igru) koji upisuje svoje nove članove. Svi koji trebaju podršku u učenju, savladavanju školskih obaveza, organizaciji svog vremena mogu nam se javiti i upisati se u slobodna mjesta. U pauzama od učenjima, družit ćemo se, stvarati, baviti sportom, boraviti u prirodi i sve što nam padne napamet ili