U susret Međunarodnom danu žena

Iako ozračje 8. marta najčešće prođe u atmosferi slavlja, ne zaboravimo da je upravo ovaj datum započeo kao ustanak za ženska prava i protiv sistemskih diskriminacija. I ove ćemo godine slaviti borbe hrabrih žena s fokusom na žene koje se same ne usude progovoriti, ali i iskoristiti javni diskurs kada je riječ o rodno uvjetovanom nasilju.

Pročitajte tome u prilogu, intervju s psihologinjama UZORa koje svakodnevno rade na podršci ženama koje su doživjele ili proživljavaju nasilje u obitelji, a koji je objavljen danas u časopisu Gloria.

Linkovi:

Intervju

Edukacije za stručnjakinje i stručnjake koji rade sa žrtvama nasilja

Tijekom proteklih dana, kao edukatorice dijelile smo stečena znanja i iskustva u radu sa ženama žrtvama nasilja. Teme, kao i sudionici, bile su raznovrsne i široko su pokrivale područje  rada. Paula Bogović je sudionicima edukacije iz Virovitičko – podravske županije govorila o potrebama žrtava koje su preživjele nasilje, principima i radu skloništa te iznijela brojne primjere dobre prakse. Edukacija se održala u Termama Jezerčica u sklopu projekta “Centar za podršku savjetovanje i osnaživanje”, čiji je  nositelj Virovitičko-podravska županija a partner

kampi RAJ i profiti RAJ

Pokrenuli smo dobrovoljni fundraising i sakupljamo novčiće za aktivnosti s djecom našeg Laboratorija za učenje. Želja nam je ciljeve programa dodatno podržati organizacijom ljetnog kampa tijekom ljetnih školskih praznika, u trajanju od 5 noćenja, za 20-ak djece u riziku od socijalne isključenosti, što je mnogim našim korisnicima nedostižno iskustvo, obzirom na obiteljske i socio-ekonomske prilike u kojima žive.   Svi vi koji imate želju i mogućnost pomoći dobrim djelom i malo novčića, kao kruna za kraj godine, kliknite na link gdje