U susret Međunarodnom danu žena

Iako ozračje 8. marta najčešće prođe u atmosferi slavlja, ne zaboravimo da je upravo ovaj datum započeo kao ustanak za ženska prava i protiv sistemskih diskriminacija. I ove ćemo godine slaviti borbe hrabrih žena s fokusom na žene koje se same ne usude progovoriti, ali i iskoristiti javni diskurs kada je riječ o rodno uvjetovanom nasilju.

Pročitajte tome u prilogu, intervju s psihologinjama UZORa koje svakodnevno rade na podršci ženama koje su doživjele ili proživljavaju nasilje u obitelji, a koji je objavljen danas u časopisu Gloria.

Linkovi:

Intervju

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 22.9. sudjelovali smo na sjednici Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te ujedno potpisali dodatak ugovoru kojim se osiguravaju sredstva za očekivano povećanje troškova smještaja za žene i djecu žrtve nasilja koje su smještene u Skloništu s obzirom na značajno povećanje cijene energenata i hrane. Istim povodom 21.9. u prostorijama UZORa organizirali smo sastanak neformalne Riječke mreže pružatelja psihosocijalne podrške žrtvama nasilja, s

Početak školske godine i u našem Savjetovalištu za djecu i mlade

Draga djeco, dragi teenageri, drage djevojke i dečki, s novom školskom godinom, u 5 brzinu kreće i rad našeg Savjetovališta za djecu i mlade. Posebno se zagrijava naš ‘Laboratorij za učenje’ (i igru) koji upisuje svoje nove članove. Svi koji trebaju podršku u učenju, savladavanju školskih obaveza, organizaciji svog vremena mogu nam se javiti i upisati se u slobodna mjesta. U pauzama od učenjima, družit ćemo se, stvarati, baviti sportom, boraviti u prirodi i sve što nam padne napamet ili