“Izvještaj iz sjene”

Velik i važan dio onoga što UZOR već godinama čini tiče se upravo rodne ravnopravnosti. Ona podrazumijeva solidarnost, pravdu, dostojanstvo, jednake prilike. Sastavni je to dio naše misije, naših vrijednosti i društva za kakvo se zalažemo i u kakvo vjerujemo da će jednom postati.
Tome u prilog, sudjelovale smo u izradi ‘izvještaja iz sjene’ (shadow report) o implementaciji Istambulske konvencije u Hrvatskoj.

Koordinirana od strane udruge SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava, skupina organizacija i konzultantkinja podnijela je Vijeću Europe izvješće koje se zasniva na iznošenju pozitivnih pomaka u području zaštite žrtava rodno uvjetovanog nasilja.
Svojim izvješćem pokušali smo da GREVIO budu raspoložive alternativne informacije – informacije prikupljene u praksi, „na terenu“, u izravnom radu sa ženama žrtvama rodno uvjetovanog nasilja.

Izvješće možete pročitati na:

Edukacije za stručnjakinje i stručnjake koji rade sa žrtvama nasilja

Tijekom proteklih dana, kao edukatorice dijelile smo stečena znanja i iskustva u radu sa ženama žrtvama nasilja. Teme, kao i sudionici, bile su raznovrsne i široko su pokrivale područje  rada. Paula Bogović je sudionicima edukacije iz Virovitičko – podravske županije govorila o potrebama žrtava koje su preživjele nasilje, principima i radu skloništa te iznijela brojne primjere dobre prakse. Edukacija se održala u Termama Jezerčica u sklopu projekta “Centar za podršku savjetovanje i osnaživanje”, čiji je  nositelj Virovitičko-podravska županija a partner

kampi RAJ i profiti RAJ

Pokrenuli smo dobrovoljni fundraising i sakupljamo novčiće za aktivnosti s djecom našeg Laboratorija za učenje. Želja nam je ciljeve programa dodatno podržati organizacijom ljetnog kampa tijekom ljetnih školskih praznika, u trajanju od 5 noćenja, za 20-ak djece u riziku od socijalne isključenosti, što je mnogim našim korisnicima nedostižno iskustvo, obzirom na obiteljske i socio-ekonomske prilike u kojima žive.   Svi vi koji imate želju i mogućnost pomoći dobrim djelom i malo novčića, kao kruna za kraj godine, kliknite na link gdje