“Izvještaj iz sjene”

Velik i važan dio onoga što UZOR već godinama čini tiče se upravo rodne ravnopravnosti. Ona podrazumijeva solidarnost, pravdu, dostojanstvo, jednake prilike. Sastavni je to dio naše misije, naših vrijednosti i društva za kakvo se zalažemo i u kakvo vjerujemo da će jednom postati.
Tome u prilog, sudjelovale smo u izradi ‘izvještaja iz sjene’ (shadow report) o implementaciji Istambulske konvencije u Hrvatskoj.

Koordinirana od strane udruge SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava, skupina organizacija i konzultantkinja podnijela je Vijeću Europe izvješće koje se zasniva na iznošenju pozitivnih pomaka u području zaštite žrtava rodno uvjetovanog nasilja.
Svojim izvješćem pokušali smo da GREVIO budu raspoložive alternativne informacije – informacije prikupljene u praksi, „na terenu“, u izravnom radu sa ženama žrtvama rodno uvjetovanog nasilja.

Izvješće možete pročitati na:

Najava: otvorena vrata 2024

Otvorena vrata Udruge UZOR održat će se 6.6.2024.g. od 10,00 do 18,00 sati. Tijekom otvorenih vrata Udruge na raspolaganju građanima bit će stručne djelatnice i djelatnici Udruge; psiholog/inje, socijalna radnica, pedagoginja kako bi se mogli informirati i/ili uključiti u brojne programe koje UZOR provodi u sklopu programskih područja: zaštite i podrške mentalnom zdravlju djece i mladih te suzbijanja nasilja nad ženama i djecom i nasilja u obitelji. Ovo događanje održat će se u sklopu manifestacije “Otvorena vrata udruga DOVU 2024″

Humanitarne karnevalske donacije

Ovogodišnji Humanitarni karnevalski gala party, koji je održan u sklopu ovogodišnjeg Riječkog karnevala, namijenio je svoj prikupljeni iznos Udruzi UZOR! Prikupljenih 15.000,00 eura nam je i svečano primopredano u Salonu Grada Rijeke, a predaji donacije prisustvovali su riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, direktor Turističke zajednice grada Rijeka Petar Škarpa, predsjednik Rotary Cluba Rijeka – Sv.Vid Kristijan Zulle, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke Karla Mušković. Donaciju je u ime Udruge