“Izvještaj iz sjene”

Velik i važan dio onoga što UZOR već godinama čini tiče se upravo rodne ravnopravnosti. Ona podrazumijeva solidarnost, pravdu, dostojanstvo, jednake prilike. Sastavni je to dio naše misije, naših vrijednosti i društva za kakvo se zalažemo i u kakvo vjerujemo da će jednom postati.
Tome u prilog, sudjelovale smo u izradi ‘izvještaja iz sjene’ (shadow report) o implementaciji Istambulske konvencije u Hrvatskoj.

Koordinirana od strane udruge SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava, skupina organizacija i konzultantkinja podnijela je Vijeću Europe izvješće koje se zasniva na iznošenju pozitivnih pomaka u području zaštite žrtava rodno uvjetovanog nasilja.
Svojim izvješćem pokušali smo da GREVIO budu raspoložive alternativne informacije – informacije prikupljene u praksi, „na terenu“, u izravnom radu sa ženama žrtvama rodno uvjetovanog nasilja.

Izvješće možete pročitati na:

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 22.9. sudjelovali smo na sjednici Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te ujedno potpisali dodatak ugovoru kojim se osiguravaju sredstva za očekivano povećanje troškova smještaja za žene i djecu žrtve nasilja koje su smještene u Skloništu s obzirom na značajno povećanje cijene energenata i hrane. Istim povodom 21.9. u prostorijama UZORa organizirali smo sastanak neformalne Riječke mreže pružatelja psihosocijalne podrške žrtvama nasilja, s

Početak školske godine i u našem Savjetovalištu za djecu i mlade

Draga djeco, dragi teenageri, drage djevojke i dečki, s novom školskom godinom, u 5 brzinu kreće i rad našeg Savjetovališta za djecu i mlade. Posebno se zagrijava naš ‘Laboratorij za učenje’ (i igru) koji upisuje svoje nove članove. Svi koji trebaju podršku u učenju, savladavanju školskih obaveza, organizaciji svog vremena mogu nam se javiti i upisati se u slobodna mjesta. U pauzama od učenjima, družit ćemo se, stvarati, baviti sportom, boraviti u prirodi i sve što nam padne napamet ili