Održan prvi sastanak informiranja i povezivanja u sklopu projekta “Prostori podrške – program savjetovališta u zajednici”.

Jučer je održan prvi sastanak informiranja i povezivanja sustručnjaka i sustručnjakinja u sklopu projekta “Prostori podrške – program savjetovališta u zajednici”.

Cilj održavanja sastanaka je međusobno upoznavanje, razmjena iskustava te mogućnosti upućivanja korisnika u projekt s naglaskom na posebnu brigu i skrb o svim našim zajedničkim korisnicima.

Projekt ProstoRi Podrške – program savjetovališta u zajednici provode Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka (U.Z.O.R.), udruga Terra i grad Rijeka u razdoblju od 1.7.2021. do 30.6.2023.

Na sastanku su osim zaposlenika udruge Terra, udruge UZOR i grada Rijeke sudjelovali naši dragi suradnici: Ines Jakovčić (Studentski savjetovališni centar), Ana Varela (KBC Rijeka, Odjel za socijalni rad), Nataša Makarun (Dječji dom Tić Rijeka) i Ana Karakaš (CKD).

Na sastanku smo suradnike upoznali s aktivnostima projekta. Saznali smo i preispitivali mogućnosti zajedničkog djelovanja te se orjentirali i usmjeravali jedni na druge te dogovarali kako međusobno možemo djelovati i više i bolje pomoći korisnicima.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 22.9. sudjelovali smo na sjednici Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te ujedno potpisali dodatak ugovoru kojim se osiguravaju sredstva za očekivano povećanje troškova smještaja za žene i djecu žrtve nasilja koje su smještene u Skloništu s obzirom na značajno povećanje cijene energenata i hrane. Istim povodom 21.9. u prostorijama UZORa organizirali smo sastanak neformalne Riječke mreže pružatelja psihosocijalne podrške žrtvama nasilja, s

Početak školske godine i u našem Savjetovalištu za djecu i mlade

Draga djeco, dragi teenageri, drage djevojke i dečki, s novom školskom godinom, u 5 brzinu kreće i rad našeg Savjetovališta za djecu i mlade. Posebno se zagrijava naš ‘Laboratorij za učenje’ (i igru) koji upisuje svoje nove članove. Svi koji trebaju podršku u učenju, savladavanju školskih obaveza, organizaciji svog vremena mogu nam se javiti i upisati se u slobodna mjesta. U pauzama od učenjima, družit ćemo se, stvarati, baviti sportom, boraviti u prirodi i sve što nam padne napamet ili