Održan prvi sastanak informiranja i povezivanja u sklopu projekta “Prostori podrške – program savjetovališta u zajednici”.

Jučer je održan prvi sastanak informiranja i povezivanja sustručnjaka i sustručnjakinja u sklopu projekta “Prostori podrške – program savjetovališta u zajednici”.

Cilj održavanja sastanaka je međusobno upoznavanje, razmjena iskustava te mogućnosti upućivanja korisnika u projekt s naglaskom na posebnu brigu i skrb o svim našim zajedničkim korisnicima.

Projekt ProstoRi Podrške – program savjetovališta u zajednici provode Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka (U.Z.O.R.), udruga Terra i grad Rijeka u razdoblju od 1.7.2021. do 30.6.2023.

Na sastanku su osim zaposlenika udruge Terra, udruge UZOR i grada Rijeke sudjelovali naši dragi suradnici: Ines Jakovčić (Studentski savjetovališni centar), Ana Varela (KBC Rijeka, Odjel za socijalni rad), Nataša Makarun (Dječji dom Tić Rijeka) i Ana Karakaš (CKD).

Na sastanku smo suradnike upoznali s aktivnostima projekta. Saznali smo i preispitivali mogućnosti zajedničkog djelovanja te se orjentirali i usmjeravali jedni na druge te dogovarali kako međusobno možemo djelovati i više i bolje pomoći korisnicima.

Edukacije za stručnjakinje i stručnjake koji rade sa žrtvama nasilja

Tijekom proteklih dana, kao edukatorice dijelile smo stečena znanja i iskustva u radu sa ženama žrtvama nasilja. Teme, kao i sudionici, bile su raznovrsne i široko su pokrivale područje  rada. Paula Bogović je sudionicima edukacije iz Virovitičko – podravske županije govorila o potrebama žrtava koje su preživjele nasilje, principima i radu skloništa te iznijela brojne primjere dobre prakse. Edukacija se održala u Termama Jezerčica u sklopu projekta “Centar za podršku savjetovanje i osnaživanje”, čiji je  nositelj Virovitičko-podravska županija a partner

kampi RAJ i profiti RAJ

Pokrenuli smo dobrovoljni fundraising i sakupljamo novčiće za aktivnosti s djecom našeg Laboratorija za učenje. Želja nam je ciljeve programa dodatno podržati organizacijom ljetnog kampa tijekom ljetnih školskih praznika, u trajanju od 5 noćenja, za 20-ak djece u riziku od socijalne isključenosti, što je mnogim našim korisnicima nedostižno iskustvo, obzirom na obiteljske i socio-ekonomske prilike u kojima žive.   Svi vi koji imate želju i mogućnost pomoći dobrim djelom i malo novčića, kao kruna za kraj godine, kliknite na link gdje