SOS TELEFON (0-24) 0800 333 883

namijenjen za hitnoće, isključivo žrtvama obiteljskog nasilja

“Mala tura” tijekom “16 dana aktivizma”

U.Z.O.R. od svog osnutka organizira i provodi rad Skloništa i savjetovališta za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja te se sukladno tome aktivno uključuje u obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama kao i čitave kampanje ’16 dana aktivizma’, smatrajući kako je odgovornost cijelog društva prema ženama koje su prekinule šutnju i progovorile o svojim iskustvima da ih se ne ostavi same te da prekinutu šutnju pretvori u društvenu i institucionalnu promjenu.

Ove godine, 7.12., organizirali smo ‘Malu turu Velikih žena’. Riječ je o vođenoj turi kroz Korzo koja je obuhvaćala 7 točaka u obliku 7 kartonskih ilustriranih ženskih likova od kojih svaki predstavlja jednu snažnu ženu koja je doživjela obiteljsko nasilje i uspjela izaći iz takve nasilne partnerske veze. Svaka od njih ima vam što reći. O sebi, o nama, o društvu u kojem živimo i načinima na koje našu zajednicu možemo učiniti netolerantnom na nasilje i sigurnijom za dostojanstven i slobodan život.

Zsahvaljujemo svim našim suradnicama, našoj (bivšoj) UZORovki Katarini, a sadašnjoj profesorici psihologije i njenim učenicima PRHG-e i svim građanima koji su nam se pridružili u Maloj turi važne priče te se informirali o obiteljskom nasilju, saznali kako ga prepoznati, što mogu učiniti ako ga dožive ili ako ga primijete u svom susjedstvu, kako se živi u sigurnoj kuć i još mnogo više.

Ostali projekti

Novosti

Priključi se Laboratoriju za učenje!

Draga djeco i mladi, dragi roditelji/skrbnici, sigurno ste već čuli za naš Laboratorij za učenje, a sada vas s veseljem obavještavamo da nam se možete priključiti! Laboratorij za učenje mjesto je u kojem prije ili nakon nastave učenici i učenice mogu dobiti: instruktivnu pomoć u učenju, pisati školske zadaće, pripremati se za ispit, čitati lektire ili se družiti i stjecati nova prijateljstva tijekom igranja društvenih igara, konstruktivnog provođenja slobodnog vremena u prirodi ili na različitim tematskim radionicama.  U našem Laboratoriju

Novosti

16 dana aktivizma

Tijekom svih 16 dana aktivizma, od Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad žena (25.11) do Dana ljudskih prava (10.12.), ali i tijekom cijele godine nastojimo biti vidljivi i stavljati naglaske na važnost izgradnje društva koje je tu za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji i koje olakšava i potiče njihov oporavak od posljedica izloženosti nasilnim ponašanjima. Bilo da potičemo i educiramo stručnjake u razumijevanju posljedica i njihovom prevladavanju bilo da osvještavamo širu javnost i dijelimo iskustva i načine na