“Mala tura” tijekom “16 dana aktivizma”

U.Z.O.R. od svog osnutka organizira i provodi rad Skloništa i savjetovališta za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja te se sukladno tome aktivno uključuje u obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama kao i čitave kampanje ’16 dana aktivizma’, smatrajući kako je odgovornost cijelog društva prema ženama koje su prekinule šutnju i progovorile o svojim iskustvima da ih se ne ostavi same te da prekinutu šutnju pretvori u društvenu i institucionalnu promjenu.

Ove godine, 7.12., organizirali smo ‘Malu turu Velikih žena’. Riječ je o vođenoj turi kroz Korzo koja je obuhvaćala 7 točaka u obliku 7 kartonskih ilustriranih ženskih likova od kojih svaki predstavlja jednu snažnu ženu koja je doživjela obiteljsko nasilje i uspjela izaći iz takve nasilne partnerske veze. Svaka od njih ima vam što reći. O sebi, o nama, o društvu u kojem živimo i načinima na koje našu zajednicu možemo učiniti netolerantnom na nasilje i sigurnijom za dostojanstven i slobodan život.

Zsahvaljujemo svim našim suradnicama, našoj (bivšoj) UZORovki Katarini, a sadašnjoj profesorici psihologije i njenim učenicima PRHG-e i svim građanima koji su nam se pridružili u Maloj turi važne priče te se informirali o obiteljskom nasilju, saznali kako ga prepoznati, što mogu učiniti ako ga dožive ili ako ga primijete u svom susjedstvu, kako se živi u sigurnoj kuć i još mnogo više.

Edukacije za stručnjakinje i stručnjake koji rade sa žrtvama nasilja

Tijekom proteklih dana, kao edukatorice dijelile smo stečena znanja i iskustva u radu sa ženama žrtvama nasilja. Teme, kao i sudionici, bile su raznovrsne i široko su pokrivale područje  rada. Paula Bogović je sudionicima edukacije iz Virovitičko – podravske županije govorila o potrebama žrtava koje su preživjele nasilje, principima i radu skloništa te iznijela brojne primjere dobre prakse. Edukacija se održala u Termama Jezerčica u sklopu projekta “Centar za podršku savjetovanje i osnaživanje”, čiji je  nositelj Virovitičko-podravska županija a partner

kampi RAJ i profiti RAJ

Pokrenuli smo dobrovoljni fundraising i sakupljamo novčiće za aktivnosti s djecom našeg Laboratorija za učenje. Želja nam je ciljeve programa dodatno podržati organizacijom ljetnog kampa tijekom ljetnih školskih praznika, u trajanju od 5 noćenja, za 20-ak djece u riziku od socijalne isključenosti, što je mnogim našim korisnicima nedostižno iskustvo, obzirom na obiteljske i socio-ekonomske prilike u kojima žive.   Svi vi koji imate želju i mogućnost pomoći dobrim djelom i malo novčića, kao kruna za kraj godine, kliknite na link gdje