Humanitarno natjecanje “Snagom protiv nasilja”

Active Rijeka 27.11. organizirao je drugo po redu humanitarno natjecanje “Snagom protiv nasilja”. U poticajnoj i podržavajućoj atmosferi srušeno je puno rekorda i bilo puno zabave i druženja. Sav prikupljeni novac uplatit će upravo nama i tako nas podržati u radu sa i za žene koja trpe nasilje u obitelji ili su se osjetile osnažene prekinuti ga i sigurnost potraži u našem Skloništu i pripadajućem savjetovalištu. Hvala im!!

Nadamo se da Activce, koji osim snažnih tijela imaju i veliko  srce, ništa neće omesti u njihovom radu i brizi za zdravlje naših građana koje je, baš s obzirom na ovo pandemijsko vrijeme, iznimno važno i treba ostati prioritet.

Snagom protiv nasilja!

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 22.9. sudjelovali smo na sjednici Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te ujedno potpisali dodatak ugovoru kojim se osiguravaju sredstva za očekivano povećanje troškova smještaja za žene i djecu žrtve nasilja koje su smještene u Skloništu s obzirom na značajno povećanje cijene energenata i hrane. Istim povodom 21.9. u prostorijama UZORa organizirali smo sastanak neformalne Riječke mreže pružatelja psihosocijalne podrške žrtvama nasilja, s

Početak školske godine i u našem Savjetovalištu za djecu i mlade