Kako stvaramo prostore podrške?

Okruglo bez stola
Mogao bi se i tako opisati naš okrugli stol ‘Kako stvaramo prostore podrške?

… kao simbol ravnopravnosti, uvažavanja, koji svima daje priliku da kažu i poziva ih da čuju.

Okupio nas je danas, kao stručnjake u radu S i ZA djecu i mlade i njihove obitelji, kako bi promišljali što nam pomaže stvarati kontekst povjerenja, kako gradimo odnos, kako dijelimo moć, kako znamo da pomažemo, koji su naši resursi i snage kojima možemo prevladati izazove.
Zadovoljili smo na ovaj način i potrebu za podrškom za sebe kao stručnjake koji stvaraju i provode kvalitetne socijalne usluge koje su u stanju rezultirati aktivnim uključivanjem pojedinaca u društvo i visokim stupnjem socijalne kohezije.
Inspiracije za posezanjem za prilikama koje nas čekaju u perspektivi – svakako nije izostalo.

Bila je ovo ujedno i prilika da medijima predstavimo projekt i aktivnosti koje provodimo, što je i prethodilo okruglom stolu.

Okrugli stol organizirali smo u sklopu projekta ‘ProstoRi Podrške – program savjetovališta u zajednici’ kojeg provodimo u partnerstvu s Udruga Terra i Grad Rijeka.

Edukacije za stručnjakinje i stručnjake koji rade sa žrtvama nasilja

Tijekom proteklih dana, kao edukatorice dijelile smo stečena znanja i iskustva u radu sa ženama žrtvama nasilja. Teme, kao i sudionici, bile su raznovrsne i široko su pokrivale područje  rada. Paula Bogović je sudionicima edukacije iz Virovitičko – podravske županije govorila o potrebama žrtava koje su preživjele nasilje, principima i radu skloništa te iznijela brojne primjere dobre prakse. Edukacija se održala u Termama Jezerčica u sklopu projekta “Centar za podršku savjetovanje i osnaživanje”, čiji je  nositelj Virovitičko-podravska županija a partner

kampi RAJ i profiti RAJ

Pokrenuli smo dobrovoljni fundraising i sakupljamo novčiće za aktivnosti s djecom našeg Laboratorija za učenje. Želja nam je ciljeve programa dodatno podržati organizacijom ljetnog kampa tijekom ljetnih školskih praznika, u trajanju od 5 noćenja, za 20-ak djece u riziku od socijalne isključenosti, što je mnogim našim korisnicima nedostižno iskustvo, obzirom na obiteljske i socio-ekonomske prilike u kojima žive.   Svi vi koji imate želju i mogućnost pomoći dobrim djelom i malo novčića, kao kruna za kraj godine, kliknite na link gdje