Kako stvaramo prostore podrške?

Okruglo bez stola
Mogao bi se i tako opisati naš okrugli stol ‘Kako stvaramo prostore podrške?

… kao simbol ravnopravnosti, uvažavanja, koji svima daje priliku da kažu i poziva ih da čuju.

Okupio nas je danas, kao stručnjake u radu S i ZA djecu i mlade i njihove obitelji, kako bi promišljali što nam pomaže stvarati kontekst povjerenja, kako gradimo odnos, kako dijelimo moć, kako znamo da pomažemo, koji su naši resursi i snage kojima možemo prevladati izazove.
Zadovoljili smo na ovaj način i potrebu za podrškom za sebe kao stručnjake koji stvaraju i provode kvalitetne socijalne usluge koje su u stanju rezultirati aktivnim uključivanjem pojedinaca u društvo i visokim stupnjem socijalne kohezije.
Inspiracije za posezanjem za prilikama koje nas čekaju u perspektivi – svakako nije izostalo.

Bila je ovo ujedno i prilika da medijima predstavimo projekt i aktivnosti koje provodimo, što je i prethodilo okruglom stolu.

Okrugli stol organizirali smo u sklopu projekta ‘ProstoRi Podrške – program savjetovališta u zajednici’ kojeg provodimo u partnerstvu s Udruga Terra i Grad Rijeka.

Najava: otvorena vrata 2024

Otvorena vrata Udruge UZOR održat će se 6.6.2024.g. od 10,00 do 18,00 sati. Tijekom otvorenih vrata Udruge na raspolaganju građanima bit će stručne djelatnice i djelatnici Udruge; psiholog/inje, socijalna radnica, pedagoginja kako bi se mogli informirati i/ili uključiti u brojne programe koje UZOR provodi u sklopu programskih područja: zaštite i podrške mentalnom zdravlju djece i mladih te suzbijanja nasilja nad ženama i djecom i nasilja u obitelji. Ovo događanje održat će se u sklopu manifestacije “Otvorena vrata udruga DOVU 2024″

Humanitarne karnevalske donacije

Ovogodišnji Humanitarni karnevalski gala party, koji je održan u sklopu ovogodišnjeg Riječkog karnevala, namijenio je svoj prikupljeni iznos Udruzi UZOR! Prikupljenih 15.000,00 eura nam je i svečano primopredano u Salonu Grada Rijeke, a predaji donacije prisustvovali su riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, direktor Turističke zajednice grada Rijeka Petar Škarpa, predsjednik Rotary Cluba Rijeka – Sv.Vid Kristijan Zulle, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke Karla Mušković. Donaciju je u ime Udruge