Kako stvaramo prostore podrške?

Okruglo bez stola
Mogao bi se i tako opisati naš okrugli stol ‘Kako stvaramo prostore podrške?

… kao simbol ravnopravnosti, uvažavanja, koji svima daje priliku da kažu i poziva ih da čuju.

Okupio nas je danas, kao stručnjake u radu S i ZA djecu i mlade i njihove obitelji, kako bi promišljali što nam pomaže stvarati kontekst povjerenja, kako gradimo odnos, kako dijelimo moć, kako znamo da pomažemo, koji su naši resursi i snage kojima možemo prevladati izazove.
Zadovoljili smo na ovaj način i potrebu za podrškom za sebe kao stručnjake koji stvaraju i provode kvalitetne socijalne usluge koje su u stanju rezultirati aktivnim uključivanjem pojedinaca u društvo i visokim stupnjem socijalne kohezije.
Inspiracije za posezanjem za prilikama koje nas čekaju u perspektivi – svakako nije izostalo.

Bila je ovo ujedno i prilika da medijima predstavimo projekt i aktivnosti koje provodimo, što je i prethodilo okruglom stolu.

Okrugli stol organizirali smo u sklopu projekta ‘ProstoRi Podrške – program savjetovališta u zajednici’ kojeg provodimo u partnerstvu s Udruga Terra i Grad Rijeka.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 22.9. sudjelovali smo na sjednici Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te ujedno potpisali dodatak ugovoru kojim se osiguravaju sredstva za očekivano povećanje troškova smještaja za žene i djecu žrtve nasilja koje su smještene u Skloništu s obzirom na značajno povećanje cijene energenata i hrane. Istim povodom 21.9. u prostorijama UZORa organizirali smo sastanak neformalne Riječke mreže pružatelja psihosocijalne podrške žrtvama nasilja, s

Početak školske godine i u našem Savjetovalištu za djecu i mlade

Draga djeco, dragi teenageri, drage djevojke i dečki, s novom školskom godinom, u 5 brzinu kreće i rad našeg Savjetovališta za djecu i mlade. Posebno se zagrijava naš ‘Laboratorij za učenje’ (i igru) koji upisuje svoje nove članove. Svi koji trebaju podršku u učenju, savladavanju školskih obaveza, organizaciji svog vremena mogu nam se javiti i upisati se u slobodna mjesta. U pauzama od učenjima, družit ćemo se, stvarati, baviti sportom, boraviti u prirodi i sve što nam padne napamet ili