“Naj-kalandraka” – donacijsko natjecanje

Uoči Nacionalnog dana borbe protiv nasilja, koji se obilježava 22. rujna, Udruga „Projekt +/-60“, koja nas se uvijek sjeti i podržava, organizira donacijsko natjecanje u kuhanju kalandrake (za one koji ne znaju to su gulaš i krumpir).

Udruga će osigurati sve potrebne osnovne sastojke te pregače, kuhače i pribor za jelo, a osim medalja i pehara za pobjednike, svi će sudionici dobiti zahvalnice. Za natjecanje se prijavilo 10 ekipa, a u svakoj je, uz članicu iz udruge “Projekt +/-60” i jedna celebrity osoba.

Planirana je priprema stotinjak obroka, koje će posjetioci moći kušati uz donaciju od 20 kuna, a pritom će uz obrok dobiti i čašu vina po sistemu daj ča daš, ali to ipak mora biti barem 5 kuna. Završetak natjecanja i kušanje kalandrake predviđeno je za 13:30 , a proglašenje pobjednika u 14 sati.

Sav tako skupljeni prihod ide za ženu i djecu korisnice našeg Skloništa.

Sve to održati će se ove subote, 18. rujna 2021. od 10 do 14:30 u uvali Žurkovo.

Edukacije za stručnjakinje i stručnjake koji rade sa žrtvama nasilja

Tijekom proteklih dana, kao edukatorice dijelile smo stečena znanja i iskustva u radu sa ženama žrtvama nasilja. Teme, kao i sudionici, bile su raznovrsne i široko su pokrivale područje  rada. Paula Bogović je sudionicima edukacije iz Virovitičko – podravske županije govorila o potrebama žrtava koje su preživjele nasilje, principima i radu skloništa te iznijela brojne primjere dobre prakse. Edukacija se održala u Termama Jezerčica u sklopu projekta “Centar za podršku savjetovanje i osnaživanje”, čiji je  nositelj Virovitičko-podravska županija a partner

kampi RAJ i profiti RAJ

Pokrenuli smo dobrovoljni fundraising i sakupljamo novčiće za aktivnosti s djecom našeg Laboratorija za učenje. Želja nam je ciljeve programa dodatno podržati organizacijom ljetnog kampa tijekom ljetnih školskih praznika, u trajanju od 5 noćenja, za 20-ak djece u riziku od socijalne isključenosti, što je mnogim našim korisnicima nedostižno iskustvo, obzirom na obiteljske i socio-ekonomske prilike u kojima žive.   Svi vi koji imate želju i mogućnost pomoći dobrim djelom i malo novčića, kao kruna za kraj godine, kliknite na link gdje