“Naj-kalandraka” – donacijsko natjecanje

Uoči Nacionalnog dana borbe protiv nasilja, koji se obilježava 22. rujna, Udruga „Projekt +/-60“, koja nas se uvijek sjeti i podržava, organizira donacijsko natjecanje u kuhanju kalandrake (za one koji ne znaju to su gulaš i krumpir).

Udruga će osigurati sve potrebne osnovne sastojke te pregače, kuhače i pribor za jelo, a osim medalja i pehara za pobjednike, svi će sudionici dobiti zahvalnice. Za natjecanje se prijavilo 10 ekipa, a u svakoj je, uz članicu iz udruge “Projekt +/-60” i jedna celebrity osoba.

Planirana je priprema stotinjak obroka, koje će posjetioci moći kušati uz donaciju od 20 kuna, a pritom će uz obrok dobiti i čašu vina po sistemu daj ča daš, ali to ipak mora biti barem 5 kuna. Završetak natjecanja i kušanje kalandrake predviđeno je za 13:30 , a proglašenje pobjednika u 14 sati.

Sav tako skupljeni prihod ide za ženu i djecu korisnice našeg Skloništa.

Sve to održati će se ove subote, 18. rujna 2021. od 10 do 14:30 u uvali Žurkovo.

Otvorena vrata 2023

Otvorena vrata Udruge UZOR održat će se 1.6.2023.g. od 10,00 do 18,00 sati. Na raspolaganju građanima bit će stručne djelatnice i djelatnici Udruge; psiholog/inje, socijalni pedagog, socijalna radnica, pedagoginja kako bi se mogli informirati i/ili uključiti u brojne programe koje UZOR provodi. “Dani otvorenih vrata udruga” je manifestacija koja se održava već dugi niz godina, a ove godine  održat će se od 1. do 3. lipnja 2023. s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici.Manifestaciju organizira

Mitovi i legende o mentalnom zdravlju djece i mladih

Radeći svakodnevno s djecom, mladima i njihovim obiteljima, često se susrećemo s pogrešnim vjerovanjima o mentalnom zdravlju, o osobama s mentalnim teškoćama, o traženju stručne pomoći ili o odlascima kod psihologa i psihoterapeuta. Izradili smo stoga, kratku i jednostavnu brošuru kao vodič kroz mitove i legende o mentalnom zdravlju, koja djeci i mladima (ali i odraslima) može ponuditi činjenice i vrijedne informacije na ovu temu. S obzirom na to da su istraživanja dokazala da informiranje o specifičnostima mentalnih poteškoća uvelike može