“Naj-kalandraka” – donacijsko natjecanje

Uoči Nacionalnog dana borbe protiv nasilja, koji se obilježava 22. rujna, Udruga „Projekt +/-60“, koja nas se uvijek sjeti i podržava, organizira donacijsko natjecanje u kuhanju kalandrake (za one koji ne znaju to su gulaš i krumpir).

Udruga će osigurati sve potrebne osnovne sastojke te pregače, kuhače i pribor za jelo, a osim medalja i pehara za pobjednike, svi će sudionici dobiti zahvalnice. Za natjecanje se prijavilo 10 ekipa, a u svakoj je, uz članicu iz udruge “Projekt +/-60” i jedna celebrity osoba.

Planirana je priprema stotinjak obroka, koje će posjetioci moći kušati uz donaciju od 20 kuna, a pritom će uz obrok dobiti i čašu vina po sistemu daj ča daš, ali to ipak mora biti barem 5 kuna. Završetak natjecanja i kušanje kalandrake predviđeno je za 13:30 , a proglašenje pobjednika u 14 sati.

Sav tako skupljeni prihod ide za ženu i djecu korisnice našeg Skloništa.

Sve to održati će se ove subote, 18. rujna 2021. od 10 do 14:30 u uvali Žurkovo.

Najava: otvorena vrata 2024

Otvorena vrata Udruge UZOR održat će se 6.6.2024.g. od 10,00 do 18,00 sati. Tijekom otvorenih vrata Udruge na raspolaganju građanima bit će stručne djelatnice i djelatnici Udruge; psiholog/inje, socijalna radnica, pedagoginja kako bi se mogli informirati i/ili uključiti u brojne programe koje UZOR provodi u sklopu programskih područja: zaštite i podrške mentalnom zdravlju djece i mladih te suzbijanja nasilja nad ženama i djecom i nasilja u obitelji. Ovo događanje održat će se u sklopu manifestacije “Otvorena vrata udruga DOVU 2024″

Humanitarne karnevalske donacije

Ovogodišnji Humanitarni karnevalski gala party, koji je održan u sklopu ovogodišnjeg Riječkog karnevala, namijenio je svoj prikupljeni iznos Udruzi UZOR! Prikupljenih 15.000,00 eura nam je i svečano primopredano u Salonu Grada Rijeke, a predaji donacije prisustvovali su riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, direktor Turističke zajednice grada Rijeka Petar Škarpa, predsjednik Rotary Cluba Rijeka – Sv.Vid Kristijan Zulle, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke Karla Mušković. Donaciju je u ime Udruge