“Naj-kalandraka” – donacijsko natjecanje

Uoči Nacionalnog dana borbe protiv nasilja, koji se obilježava 22. rujna, Udruga „Projekt +/-60“, koja nas se uvijek sjeti i podržava, organizira donacijsko natjecanje u kuhanju kalandrake (za one koji ne znaju to su gulaš i krumpir).

Udruga će osigurati sve potrebne osnovne sastojke te pregače, kuhače i pribor za jelo, a osim medalja i pehara za pobjednike, svi će sudionici dobiti zahvalnice. Za natjecanje se prijavilo 10 ekipa, a u svakoj je, uz članicu iz udruge “Projekt +/-60” i jedna celebrity osoba.

Planirana je priprema stotinjak obroka, koje će posjetioci moći kušati uz donaciju od 20 kuna, a pritom će uz obrok dobiti i čašu vina po sistemu daj ča daš, ali to ipak mora biti barem 5 kuna. Završetak natjecanja i kušanje kalandrake predviđeno je za 13:30 , a proglašenje pobjednika u 14 sati.

Sav tako skupljeni prihod ide za ženu i djecu korisnice našeg Skloništa.

Sve to održati će se ove subote, 18. rujna 2021. od 10 do 14:30 u uvali Žurkovo.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 22.9. sudjelovali smo na sjednici Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te ujedno potpisali dodatak ugovoru kojim se osiguravaju sredstva za očekivano povećanje troškova smještaja za žene i djecu žrtve nasilja koje su smještene u Skloništu s obzirom na značajno povećanje cijene energenata i hrane. Istim povodom 21.9. u prostorijama UZORa organizirali smo sastanak neformalne Riječke mreže pružatelja psihosocijalne podrške žrtvama nasilja, s

Početak školske godine i u našem Savjetovalištu za djecu i mlade

Draga djeco, dragi teenageri, drage djevojke i dečki, s novom školskom godinom, u 5 brzinu kreće i rad našeg Savjetovališta za djecu i mlade. Posebno se zagrijava naš ‘Laboratorij za učenje’ (i igru) koji upisuje svoje nove članove. Svi koji trebaju podršku u učenju, savladavanju školskih obaveza, organizaciji svog vremena mogu nam se javiti i upisati se u slobodna mjesta. U pauzama od učenjima, družit ćemo se, stvarati, baviti sportom, boraviti u prirodi i sve što nam padne napamet ili