Najava dana otvorenih vrata – 10.6.

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici.

Djelatnici/ce Udruge U.Z.O.R. (psiholozi, socijalna radnica, socijalni pedagog) biti će na raspolaganju zainteresiranim sugrađanima i sugrađankama u četvrtak 10.6. od 9,00 do 18,00 sati na adresi  Blaža Polića 2/ I kat vezano uz programe udruge: Laboratorij za učenje, Sklonište i savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja, Psihosocijalni tretman počinitelja nasilja, Rad s kazneno prijavljenim mladima uključujući povremene uzimatelje droga – eksperimentatore, ProstoRi podrške – savjetovalište u zajednici.

U U.Z.O.R.-u pratimo situaciju uzrokovanu pandemijom korona virusa s punom pozornošću i pridržavamo se mjera koje su trenutno na snazi te je poželjna je prethodna najava dolaska na neki od telefona ili na mailova navedenih u kontaktima.

Veselimo se Vašem dolasku!

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 22.9. sudjelovali smo na sjednici Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te ujedno potpisali dodatak ugovoru kojim se osiguravaju sredstva za očekivano povećanje troškova smještaja za žene i djecu žrtve nasilja koje su smještene u Skloništu s obzirom na značajno povećanje cijene energenata i hrane. Istim povodom 21.9. u prostorijama UZORa organizirali smo sastanak neformalne Riječke mreže pružatelja psihosocijalne podrške žrtvama nasilja, s

Početak školske godine i u našem Savjetovalištu za djecu i mlade

Draga djeco, dragi teenageri, drage djevojke i dečki, s novom školskom godinom, u 5 brzinu kreće i rad našeg Savjetovališta za djecu i mlade. Posebno se zagrijava naš ‘Laboratorij za učenje’ (i igru) koji upisuje svoje nove članove. Svi koji trebaju podršku u učenju, savladavanju školskih obaveza, organizaciji svog vremena mogu nam se javiti i upisati se u slobodna mjesta. U pauzama od učenjima, družit ćemo se, stvarati, baviti sportom, boraviti u prirodi i sve što nam padne napamet ili