Mitovi i legende o mentalnom zdravlju djece i mladih

Radeći svakodnevno s djecom, mladima i njihovim obiteljima, često se susrećemo s pogrešnim vjerovanjima o mentalnom zdravlju, o osobama s mentalnim teškoćama, o traženju stručne pomoći ili o odlascima kod psihologa i psihoterapeuta. Izradili smo stoga, kratku i jednostavnu brošuru kao vodič kroz mitove i legende o mentalnom zdravlju, koja djeci i mladima (ali i odraslima) može ponuditi činjenice i vrijedne informacije na ovu temu.

S obzirom na to da su istraživanja dokazala da informiranje o specifičnostima mentalnih poteškoća uvelike može pridonijeti stvaranju pozitivnijeg i produktivnijeg okružja s manje predrasuda i diskriminacije (jer znanje je moć) – odlučili smo brošuru posvetiti upravo tome.

Moguće ju je preuzeti u .pdf formatu na našoj stranici, u rubrici ‘Što radimo’ ili izravno na poveznici:

BROŠURA O MENTALNOM ZDRAVLJU

Najava: otvorena vrata 2024

Otvorena vrata Udruge UZOR održat će se 6.6.2024.g. od 10,00 do 18,00 sati. Tijekom otvorenih vrata Udruge na raspolaganju građanima bit će stručne djelatnice i djelatnici Udruge; psiholog/inje, socijalna radnica, pedagoginja kako bi se mogli informirati i/ili uključiti u brojne programe koje UZOR provodi u sklopu programskih područja: zaštite i podrške mentalnom zdravlju djece i mladih te suzbijanja nasilja nad ženama i djecom i nasilja u obitelji. Ovo događanje održat će se u sklopu manifestacije “Otvorena vrata udruga DOVU 2024″

Humanitarne karnevalske donacije

Ovogodišnji Humanitarni karnevalski gala party, koji je održan u sklopu ovogodišnjeg Riječkog karnevala, namijenio je svoj prikupljeni iznos Udruzi UZOR! Prikupljenih 15.000,00 eura nam je i svečano primopredano u Salonu Grada Rijeke, a predaji donacije prisustvovali su riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, direktor Turističke zajednice grada Rijeka Petar Škarpa, predsjednik Rotary Cluba Rijeka – Sv.Vid Kristijan Zulle, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke Karla Mušković. Donaciju je u ime Udruge