Savjetovalište i sklonište za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji

Značajna prednost Skloništa Udruge UZOR je što se nalazi na tajnoj adresi čime omogućava znatno veću sigurnost žrtvama nasilja, a u skladu s Nacionalnom strategijom zaštite od nasilja u obitelji. 

Tijekom boravka u Skloništu korisnicima je osiguran besplatan smještaj, podmirenje osnovnih životnih potreba, te socijalna skrb i psihosocijalna rehabilitacija. U Skloništu su zaposlene tri stručne djelatnice - dvije psihologinje i socijalna radnica. Uz niz edukacija i radnog iskustva sa žrtvama obiteljskog nasilja djelatnice Skloništa imaju razvijenu osjetljivost na problematiku obiteljskog nasilja s kojom se susreću u svakodnevnom radu. 

Praksa pokazuje da je žrtvi nasilja prijeko potrebna savjetodavna pomoć u trenucima kada osjeća da način života ugrožava njezin osobni integritet, kao i sigurnost djece ili drugih bliskih osoba iz obiteljskog okruženja. 

Savjetovalište je namijenjeno osobama oba spola i svih dobnih skupina koje su na bilo koji način žrtve nasilja u obitelji, bilo da se radi o psihičkom, fizičkom, seksualnom ili ekonomskom nasilju, znači svim osobama koje imaju subjektivan osjećaj žrtve obiteljskog nasilja ili su već detektirane kroz protokol postupanja u slučajevima obiteljskog nasilja (prijava policiji i centru za socijalnu skrb).

Korisnici dolaze slobodno, bez uputnice, uz prethodni dogovor za termin, a savjetodavni rad može se obavljati u prostoru savjetovališta ili telefonski putem besplatnog SOS telefona. Usluge Savjetovališta za sve korisnike su besplatne, a privatnost korisnika je zajamčena.