“Uloga centara za socijalnu skrb u području pružanja pomoći i podrške žrtvama rodno uvjetovanog nasilja”

Nedjelja, 15.6.2014.

Trening “Uloga centara za socijalnu skrb u području pružanja pomoći i podrške žrtvama rodno uvjetovanog nasilja” održan je od 10. do 12. lipnja u Donjoj Stubici. Cilj treninga na kojem su sudjelovale i psihologinje Skloništa i savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja Udruge U.Z.O.R. je razmjena iskustava u suzbijanju nasilja nad ženama te stvaranje neformalne mreže organizacija civilnog društva koje će zajednički raditi na zagovaranju i postizanju pozitivnih promjena u području zaštite prava žena žrtava nasilja.

Stručna izlaganja održale su Maria Rösslhumer, izvršna direktorica Europske mreže protiv nasilja nad ženama (Women Against Violence Europe – WAVE) i Štefica Karačić, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika. Govorilo se o novom Obiteljskom zakonu, trenutnom statusu i pravima žrtava nasilja u obitelji i žrtava seksualnog nasilja, o mogućnostima suradnje centara za socijalnu skrb i organizacija civilnog društva, statusu i pravima žrtava trgovanja ljudima u sustavu socijalne skrbi, kao i o senzibilizaciji i edukaciji djelatnika/ica centara za socijalnu skrb.

Trening je održan u sklopu projekta “Edukacijom do znanja – Suradnjom do promjena”, nositelj projekta je Ženska soba - Centar za seksualna prava, a  financijski je podržan od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.