Sudjelovanje na Skupštini Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije (LPZ)

Srijeda, 24.5.2017.

Dana 19. svibnja 2017. organizirana je Skupština Lokalnog partnerstva Primorsko-goranske županije u prostorima Riječke razvojne agencije Porin d.o.o.
Sukladno dnevnom redu imenovani su novi predstavnici članica LPZ-a kao i pristupanje novih 7 članica. LPZ tako sada broji 32 članice. Za predsjednicu LPZ-a izabrana je Doris Sošić iz Riječke razvojne agencije Porin d.o.o., za dva dopredsjednika izabrani su Vita Dujmović iz Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Rijeka i Željko Marković iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- Regionalni ured Rijeka.
U  Upravni odbor izabrani su predsjednica i dva dopredsjednika odnosno Riječka razvojna agencija Porin d.o.o., HGK-Županijska komora Rijeka, HZZ-Regionalni ured Rijeka te Centar tehničke kulture Rijeka, Lokalna razvojna agencija PINS d.o.o., Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Sensum d.o.o., Učilište Lovran. U tajništvo LPZ izabrani su predstavnici HZZ-Regionalnog ureda Rijeka, HGK-Županijske komore Rijeka, Riječka razvojna agencija Porin d.o.o. i STEP RI d.o.o.
Za potrebe provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala Primorsko-goranske županije 2015.-2020. prihvaćena je Izmjena Akcijskog plana provedbe iste koja obuhvaća 76 projektnih prijedloga u vrijednosti od 12.303.058,23 EUR-a.
Kako je iz Europskom socijalnom fondu, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020, objavljen Poziv za Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja- III faza, prihvaćena  su četiri projektna prijedloga za Komponentu 1 nositelja Općine Viškovo, Centra tehničke kulture Rijeka, Učilišta Lovran te za Komponentu 2 nositelja Riječke razvojne agencije Porin d.o.o.