Stjepan Božić: Nasilje u obitelji je kukavički čin

Ponedjeljak, 26.11.2012.

Središnje događanje projekta „Udari mene, a ne žene“, organiziranog u sklopu Avonovog tradicionalnog programa za borbu protiv nasilja nad ženama Speak Out Domestic Violence, održano je 24.11.2012.g. u City Centeru one West u Zagrebu u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Zaštitno lice kampanje je boksač Stjepan Božić, koji je ujedno bio i domaćin događanja. Dodatan razlog zbog kojeg je Stjepan velikodušno pristao na podršku ovom projektu je činjenica da je kao dijete bio izložen obiteljskom nasilju. „Kampanjom Udari mene, a ne žene želimo poručiti zlostavljačima da je nasilje u obitelji prije svega kukavički čin
Stjepan je u City Centeru one West muškarcima podijelio 200 crvenih ruža s porukom „Podrži borbu protiv nasilja u obitelji i pokloni me svojoj boljoj polovici“. Oni su, vidno iznenađeni, s osmijehom primali poklon te, pročitavši poruku, poklanjali ruže. Jedan od njih bio je i fotograf Damir Hoyka koji je snimio Stjepanove fotografije za ovu kampanju, objedinjene u izložbi koja se tijekom proteklog tjedna mogla razgledati u City Centeru one West. Uz njih, svojim je prisustvom projekt  „Udari mene, a ne žene“ podržala i Barbara Kolar.
Sredstva se u okviru kampanje Udari mene, a ne žene prikupljaju prodajom posebne linije Avonovih proizvoda , a bit će donirana Savjetovalištu i skloništu za žrtve nasilja Udruge za zaštitu obitelji U.Z.O.R. u Rijeci.

Zahvaljujemo svima koji su kupnjom nakita iz posebne linije Avonovih proizvoda, 24.11.2012.g. u Zagrebu, 1.12.2012.g. u Rijeci i 8.12.2012.g. u Osijeku, podržali borbu protiv nasilja!