Službeni početak kampanje WWP EN 2018 “Promoviranje rada s počiniteljima nasilja”

Ponedjeljak, 26.11.2018.

Danas, dan nakon Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, održali smo press konferenciju na kojoj smo predstavili kampanju "Odgovorni Zajedno", europske mreže provoditelja tretmana počinitelja nasilja nad ženama/u obitelji - WWP EN.

Pokretanje kampanje 2018 WWP EN Rad s Počiniteljima “Odgovorni Zajedno”” služi kao simbol i obećanje trajne podrške rodnoj jednakosti i nenasilju, kroz programe rada s počiniteljima, koji se baziraju na sigurnosti, odgovornosti i suradnji. U kampanji se pružaju informacije o radu s počiniteljima, te identificira, razjašnjava i eliminira pogrešne pretpostavke o programima rada s počiniteljima kroz aktivnosti koje organizira 18 organizacija iz 11 zemalja.

U.Z.O.R. od samog svog osnutka pruža i provodi besplatan tretman počinitelja nasilja koji je usmjeren na zaustavljanje i sprječavanje nasilnog ponašanja te povećavanje sigurnosti članova obitelji počinitelja- Program provode koji provode psiholozi s posebnom edukacijom i iskustvom za rad s počiniteljima nasilja u obitelji.

O radu s počiniteljima nasilja, zabludama i predrasudama koje postoje o programima rada s počiniteljima te o njegovoj djelotvornosti, informirat ćemo i govoriti kroz aktivnosti ove 15 - dnevne kampanje.