Rijeka zdravi grad - tribina o nasilju nad osobama starije dobi

Četvrtak, 4.4.2019.

U sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“ održana je tribina o nasilju u starijoj životnoj dobi. Tribina je izazvala izniman interes, a o problemu nasilja nad osobama starije životne dobi govorilo je više stručnjaka, svatko sa svog aspekta rada.

Nakon kratkog uvoda, prisutne je pozdravio voditelj projekta „Rijeka – Zdravi grad“ Jadran Mandekić, a uslijedila su četiri izlaganja kojima se problem rasvjetljavao iz različitih kutova. Paula Bogović iz Udruge za zaštitu obitelji – Rijeka – U.Z.O.R. govorila je o izloženosti nasilju u obitelji u starijoj životnoj dobi, Tamara Car iz Doma zdravlja Primorsko-goranske županije rekla je nešto više o prepoznavanju nasilja nad osobama starije životne dobi, Dario Tonković iz Odjela prevencije Policijske uprava primorsko-goranske osvrnuo se na osobe starije životne dobi kao žrtve kaznenih djela, a dr.sc. Brigita Miloš s Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci predstavila je rezultate istraživanja nasilja nad ženama treće životne dobi u okviru projekta „Lady“.

Uslijedila je vođena diskusija pod vodstvom dr. Helene Glibotić Kresina, voditeljice Tematske grupe za „Zdravo starenje“ te Nevenke Vlah iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ

Linkovi:

više o tribini