"Rijeka psihologije" u "Tjednu psihologije 2020"

Srijeda, 12.2.2020.

Ove godine, od 17. do 23. veljače, na redu nam je već 13. Tjedan psihologije s različitim događanjima i aktivnostima koje predstavljaju različita polja psihologije.  Rijeka psihologije zamišljena je kao projekt suradnje sveučilišne zajednice, lokalne i regionalne samouprave, neprofitnog i profitnog sektora koji promiče psihologiju i volonterstvo, a pri tome ima i humanitarni karakter. Postala je već tradicionalna manifestacija na riječkom području u Tjednu psihologije. Kao i uvijek, Rijeka psihologije, teče i u U.Z.O.R.-u.

Pripremili smo zanimljive radionice:

18.2.2020. 17,00 - 19,00

Internet i ja – što mi donosi, a što odnosi? (radionica za srednjoškolce) - Katarina Banov i Maša Komadina
Obavezna najava na: mladi@udruga-uzor-rijeka.hr

Internet - nevjerojatan izvor informacija, prilika za povezivanje s drugima, pronalazak posla, slobodu izražavanja, prevazilaženje sramežljivosti i drugih prepreka. Umjerenim korištenjem možemo postići bolju kvalitetu života no, što kada umreženost „izmakne kontroli“? Ovaj kradljivac vremena otežava usmjeravanje na školu, druženje „uživo“ i postaje izvor nerazumijevanja među generacijama. Opasnosti od nekritičkog čitanja, opterećenost „popularnošću“ ili korištenje stranica za internetsko klađenje prijete mladima. Kada obitelji nisu upoznate s Internet-navikama mladih, teško ih uspijevaju zaštiti od ovih opasnosti. Kroz radionicu za mlade raspravljat ćemo o prednostima i opasnostima korištenja popularnih aplikacija te potaknuti brigu za kvalitetu svojih odnosa u “stvarnom svijetu“.

20. 02. 2020. 14:00 - 15:30
Vrijeme za mindfulness (radionica za stručnjke koji rade s nezaposlenima) - Paula Bogović i Duška Car Drljača
Obavezna najava na: uzor@udruga-uzor-rijeka.hr

Mindfulness ili usredotočena svjesnost predstavlja obraćanje pozornosti na poseban način: namjerno, svjesno, u sadašnjem trenutku, bez prosuđivanja, rekao je Jon Kabat Zinn. U ubrzanoj svakodnevnici mnogi užici gledanja, slušanja, kušanja, mirisanja i dodirivanja prolaze mimo nas. Za stručnjake koji rade s nezaposlenima, a uključeni su u projekt "Osnaživanjem i edukacijom do veće socijalne uključenosti" pripremili smo radionicu koja se sastoji od niza iskustvenih vježbi kojima obraćamo pažnju i unosimo punu svjesnost na ono što radimo te tako obogaćujemo svakodnevno iskustvo.