Rijeka psihologije 18. - 24. veljače

Petak, 8.2.2019.

Rijeka psihologije provodi se u okviru Tjedna psihologije koji se obilježava na državnoj razini s ciljem prikaza širokih i različitih mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice. Cilj projekta je popularizacija psihologije i promicanje njenog položaja u društvu kroz organizaciju popularnih predavanja, radionica, promocija, debata, tribina, izložbi i znanstvenih kafića u različitim prostorima na području Rijeke.

Stotinjak različitih aktivnosti održat će se na čak 59 lokacija u Rijeci i okolici, a provodi ih više od 100 psihologa i 25 kolega drugih struka. U nastavku teksta se upoznajte s aktivnostima koje će se provesti u U.Z.O.R.-u.

19. 02. 2019.
17:00 - 18:30

Nijanse obitelji (radionica za građane/ke) - Duška Car Drljača, Paula Bogović
Obavezna najava na: uzor@udruga-uzor-rijeka.hr

Uloga obitelji u promociji inkluzivnog, pluralističkog i tolerantnog društva koje prepoznaje ljepote i posebnosti svih obitelji od iznimne je važnosti.Radionica pruža priliku sudionicima da kroz niz vježbi prikažu obitelj onakvom kakvom je oni doživljavaju, imaju ili žele.

17:00 - 19:00

Laboratorij za učenje (radionica zatvorenog tipa) - Maša Komadina

Učenici i učenice koji imaju aktivnu ulogu u učenju, koji svoje učenje pažljivo promatraju i promišljaju, određuju svoje ciljeve, stvaraju planove te prilagođavaju učenje željenom rezultatu, uspješnije će usvojiti i primijeniti znanja, imati bolju motivaciju i naposljetku, ali ne i manje važno, više će uživati u učenju. Zbog toga ćemo se u ovoj radionici na pristupačan i zabavan način baviti preispitivanjem dosadašnjih stavova o učenju, te kroz različite strategije planiranja učenja, istraživanja gradiva, ponavljanja i upotrebe tehnika učenja istražiti kako učenje može biti lakše i uspješnije. Cilj nam je usmjeriti i ohrabriti naše učenike i učenice da preuzmu kontrolu u svoje ruke, a time razviju i osjećaj efikasnosti i zadovoljstva prilikom učenja. 'Svakim se danom nešto novo nauči.'

19. 02. 2019.
17:00 - 19:00

"Donosim - odnosim" - osnaživanje volontera u radu s djecom i mladima - Maša Komadina, Nenad Karabaić                                                                                                                                     obavezna najava na: 095/504 - 5098 ili masa.komadina@gmail.com

Udruga U.Z.O.R. u svojim prostorima organizira 'Laboratorij za učenje'. Mjesto je to u kojem se djeci i mladima pomaže u učenju i savladavanju izazova vezanih uz školovanje, organizaciji slobodnog vremena, stvaranju prilika za druženje. Kvaliteti programa značajno doprinose naši volonteri, a novi su itekako dobrodošli. Svi oni koji su već uključeni u naše aktivnosti, ali i oni koji su voljni pridružiti nam se i pritom razviti i vlastite kompetencije, steći iskustvo, podržati osobni rast i doživjeti osjećaj korisnosti, dobrodošli su na našu radionicu. U njoj ćemo propitivati ideju volontiranja, njegovu svrhu u zajednici i svrhu koju može donijeti našim životima, te na koji način to možete ostvariti u našoj organizaciji. 'Ono smo što dajemo drugima'.

Pridružite nam se na radionicama!

Detaljnije informacije o svim aktivnostima u sklopu Rijeke psihologije potražite u Programu u prilogu te pronađite još nešto za sebe.