#progovori protiv nasilja

Četvrtak, 23.11.2017.

Tijekom 16. dana aktivizma provodit će se kampanja "Čitaj između redaka"  čiji je nositelj Avon Hrvatska s partnerskim organizacijama Udrugom U.Z.O.R.  i Udrugom Brod iz Slavonskog Broda. Progovori protiv nasilja - tema je to cijele kampanje, jer time oduzimamo moć i snagu počiniteljima nasilja i osnažujemo sve koji proživljavaju nasilje!

Kampanji su se pridružili i poznati glumci Slavko Sobin i Marijana Mikulec kao glasnogovornici kampanje, poslušajte njihove izjave na stranici kampnje www.progovoriprotivnasilja.hr. Svjesni su da je svaki glas važan, a njihov može doći daleko!

Muzej prekinutih veza uključio se u kampanju postavljanjem izložbe tijekom 16 dana aktivizma kroz 16 predmeta i priča doniranih od strane žena koje su preživjele nasilje i ispričale svoje priče kako bi doprinijele osviještavanju realnosti i svakodnevice problema nasilja nad ženama. Kampanja najavljena 22.11.2017.g. u Muzeju prekinutih veza u Zagrebu gdje se prisutnima obratila i Paula Bogović potpredsjednica U.Z.O.R-a i voditeljica Skloništa i savjetovališta.

16. dana aktivizma započinju 25.11. - Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, a završavaju 10.12. - Danom ljudskih prava.