Početak provedbe EU projekta: "ProstoRi Podrške - program savjetovališta u zajednici"

Četvrtak, 1.7.2021.

Započela je provedba projekta "ProstoRi podrške - program savjetovališta u zajednici" koji financira Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 u sklopu Poziva za unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području urbane aglomeracije Rijeka.

Savjetovalište u zajednici povećava dostupnost psiholoških i socijalnih usluga osobama u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti s ciljem sprječavanja kronifikacije psiholoških poteškoća i institucionalizacije te lakšeg uključivanja na tržište rada. Partneri na projektu su Grad Rijeka i Udruga Terra, a nositelj projekta Udruga za zaštitu obitelji - Rijeka. Ukupna vrijednost projekta je 1.999.947,52 HRK, a razdoblje provedbe projekta od 1.7.2021.g. do 1.7.2023.g.

Ciljevi projekta:

1. Pružanje podrške procesu deinstitucionalizacije socijalnih usluga i podizanje svijesti javnosti o deinstitucionalizaciji socijalnih usluga

2. Unaprjeđenje i razvoj izvaninstitucijskih socijalnih usluga

3. Jačanje kapaciteta stručnjaka za organiziranje i pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga i provedbu procesa deinstitucionalizacije