One Billion Rising 2019

Srijeda, 13.2.2019.

Dana 14. veljače obilježava se V-Day, tijekom kojeg se diljem svijeta provodi akcija One Billion Rising. Moto ove akcije je: "Drum! Dance! Rise!" s ciljem da se kroz pjesmu i ples ukaže na problem nasilja prema ženama. Kampanja je pokrenuta 2012. godine, a prošle godine se provodila u više od 200 zemalja.

Ovogodišnjom kampanjom One Billion Rising - RISING: FROM A CAMPAIGN, TO A WAY OF LIFE želi se ukazati na važnost kontinuiranog djelovanja u sprečavanju nasilja prema ženama, a ne samo u prigodnim trenucima ili u obilježavanju spefičnih dana. Ovo je svakodnevna borba!

U Rijeci se akcija održava petu godinu za redom u organizaciji Udruge PaRitter i SOS Rijeka - centra za nenasilje i ljudska prava. Plesat će se na pjesmu Break the chain (pjesma je napisana i uglazbljena u ovu svrhu, a koreografiju potpisuje Debbie Allen). Pridružite se akciji u četvrtak, 14. veljače u 16.30 ispred Radio Rijeke. Koreografija je vrlo jednostavna, a ples će predvoditi lokalne plesna skupina Plesna Grupa Flame.