Održana radionica sportskog penjanja

Srijeda, 25.10.2017.

19. listopada započeo se održavati novi ciklus radionica sportskog penjanjanja.Prva je održana na Velom Vrhu koju su vodili licencirani instruktori alpinizma i sportskog penjanja Vedrana Simičević i Damir Behlić . Naši korisnici su toga dana sudjelovali u teorijskoj pripremi i poučavanju mjerama osiguranja i načinima penjanja, a potom su se okušali u svladavanju 2 penjačka smjera. Od početnog straha, negodovanja,  a kod nekih i odbijanja pokušaja, uz ohrabrenje instruktora svi korisnici uspješno su pobijedili strahove i suočili se s planinom iznova i iznova. Promjena koja se dogodila nakon što su korisnici pobijedili strah, odvažili se i uspješno popeli prvi smjer, očitovala se u pozitivnom uzbuđenju pri pokušajima svladavanja težeg penjačkog smjera te percepciji težeg smjera kao novog izazova koji se uz mnogo truda i pokušaja može savladati. Ovo iskustvo zasigurno će im koristiti u suočavanju sa raznim životnim izazovima. U ovom ciklusu korisnici će imati priliku isprobati i penjanje po umjetnoj stijeni.