Održan partnerski sastanak projekta „Seksualno nasilje u obitelji – otvoreno o skrivenom“

Srijeda, 27.1.2021.

Dana 26. siječnja 2021. održan je online partnerski sastanak s ciljem dogovora oko zajedničke provedbe projekta „Seksualno nasilje u obitelji – otvoreno o skrivenom“, provedbe njegovih aktivnosti, kao i projektnih zaduženja. Poseban naglasak je stavljen na izradu plana provedbe pojedinih projektnih aktivnosti uslijed poboljšanja ili pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj.

Projekt „Seksualno nasilje u obitelji – otvoreno o skrivenom“ provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s organizacijom U.Z.O.R Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Projekt je usmjeren na pružanje pomoći žrtvama nasilja u obitelji koje su preživjele seksualno nasilje kroz direktan rad te također i na jačanje kapaciteta i suradnje organizacija civilnoga društva i državnih institucija. Kroz isti će se između ostalog nastojati unaprijediti suradnja te educirati predstavnike/ce Županijskih timova za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.