Obilježavanje Međunarodnog dana žena

Četvrtak, 7.3.2013.

OŠ Škurinje i Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka U.Z.O.R. u petak, 8. ožujka zajednički su obilježili Dan žena.
Učenici su u povorci nosili prigodne transparente i bijele balone. Povorka je krenula u 10 sati ispred OŠ Škurinje trasom: Osječka – Prvomajska - La Guardijeva – Ciottina – Jadranski trg – Korzo – Most hrvatskih branitelja – Most na Titovom trgu – Korzo. Učenicima OŠ Škurinje pridružili su se i učenici OŠ Fran Franković.
Po povratku na Korzo oko 11 sati povorka se zaustavila na prostoru između robnih kuća Ri i Korzo, odnosno ispred prigodnog info-pulta (kod pošte) gdje su učenici dijelili prigodne poruke našim sugrađankama. Većina učenika je u pratnji učitelja oko 12 sati krenula natrag prema Školi.
Dio učenika, učitelja i djelatnika Udruge U.Z.O.R. ostao je uz info-pult do 14 sati do kada je trajala i prodaja prigodnih učeničkih radova. Prikupljena novčana sredstva donirati će se Skloništu za žrtve obiteljskog nasilja U.Z.O.R. Psihologinje Skloništa će tijekom mjeseca travnja održati edukativne radionice s učenicima viših razreda OŠ Škurinje.