Nijanse psihoterapije

Četvrtak, 14.11.2013.

Psihologinje Savjetovališta i skloništa za žrtve obiteljskog nasilja sudjelovale su na 2. međunarodnoj konferenciji Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH) "Nijanse psihoterapije". Konferencija je održana 19. i 20. listopada 2013. u Hotelu Panorama u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih.

Neka od pitanja kojima se konferencija bavila su: Zbog čega je nužno legislativno uređenje psihoterapeutskog zanimanja, kakva je izobrazba potrebna za pružanje psihoterapeutskih usluga, s kojim se etičkim pitanjima ova profesija svakodnevno susreće, kako ju učiniti prepoznatljivom na tržištu? U kakvu odnosu stoje psihoterapija i farmakoterapija, kako služenjem modernim tehnologijama unaprijediti ili unazaditi kakvoću psihoterapeutskog tretmana, pomaže li psihoterapija djeci izloženoj nasilju i prevenciji nasilja u obitelji, pridonosi li poboljšanju kakvoće svakidašnjeg življenja, koje su indikacije za psihoterapiju?

Sudjelovalo je preko 400 sudionika, domaćih i stranih stručnjaka, ali i građana, koji su tijekom stručnog i popularnog programa uzajamnom razmjenom znanja i iskustava pridonijeli uspjehu konferencije.