Mjesec borbe protiv ovisnosti 15. studenog – 15. prosinca

Utorak, 17.12.2013.

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti Udruga U.Z.O.R. provela je dvije aktivnosti i to sastanak sa  sucima Prekršajnog suda u Rijeci i Prekršajnog suda u Opatiji te predstavnicima centara za socijalnu skrb i Grada Rijeke te je održana  radionica Istine i zablude o alkoholu i marihuani za učenike 7. i 8. razreda  OŠ „Milan Brozović“ Kastav.

12. studenog održan je sastanak sa sucima Prekršajnog suda u Rijeci i Prekršajnog suda u Opatiji te predstavnicima centara za socijalnu skrb i Grada Rijeke, usmjeren na osvještavanje važnosti ranog zahvaćanja mladih koji eksperimentioraju sa sredstvima ovisnosti tretmanom te učinkovite suradnje pravosudnih tijela i nositelja psihosocijalnih tretmana u prevenciji razvoja ovisnosti i drugih rizičnih oblika ponašanja.

13. studenog u OŠ „Milan Brozović“ Kastav održana je radionica Istine i zablude o alkoholu i marihuani za učenike 7. i 8. razreda koji pohađaju Građanski odgoj. Radionica potiče interaktivan rad i aktivno usvajanje određenih informacija važnih za donošenje pozitivnih izbora i stavova, a ujedno razvija kritičko mišljenje i prosuđivanje o informacijama dobivenim iz okoline.