Međunarodni dan žena

Petak, 7.3.2014.

Od osnutka Udruge za zaštitu obitelji Rijeka U.Z.O.R. 2007. godine svake godine obilježavamo Međunarodni dan žena. Ove godine Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka obilježava Međunarodni dan žena na nešto drugačiji način.
U četvrtak 6. ožujka za žene koje su bile izložene nasilju u obitelji od supruga/partnera,  održana je radionica naziva „Žene za žene“, a kojom se povodom Dana žena  kroz grupne principe rada osnažilo žene. Razgovarale su o svom iskustvu i načinima suočavanja koje koriste u procesu svoga oporavka od nasilja.
Prigodna radionica imala je za cilj „nagraditi“  žene koje su preživjele nasilje naglašavajući njihove potencijale, dostojanstvo i hrabrost.

Svim ženama čestitamo Međunarodni dan žena uz poruku „Budite hrabre, snažne i vjerujte u sebe!“. Također, ukoliko ste izložene bilo kakvom obliku nasilja, slobodno nam se obratite na besplatni broj telefona 0800 333 883 gdje će vas stručne djelatnice saslušati i pružiti potrebne informacije.