Korisnice projekta "Work is the Key" dobile ECDL diplome

Petak, 16.10.2015.

21 korisnica projekta Work is the key u Rijeci primila je ECDL diplomu. Svečana dodjela diploma održala se u prostorijama Kluba za žene smještenog u Centru tehničke kulture Rijeka, kao kruna gotovo petnaestomjesečnog rada i truda.
Od ukupno 28 u Rijeci početno upisanih korisnica, njih 10 zaslužilo je Početnu ECDL diplomu, što znači da su uspješno savladale module Osnove računala, Osnove komunikacija, Obrada teksta i Proračunske tablice. Polaznice koje su završile i tri dodatna modula (Prezentacije, IT sigurnost i Online suradnja), njih 11, postale su ponosne vlasnice Osnovne ECDL diplome.

Stečena ICT znanja i vještine nekim su sudionicama već pomogla u zapošljavanju, a nadamo se da isto uskoro slijedi i za ostale!
Stjecanje ICT znanja i vještina samo je mali dio projekta Work is the key, usmjerenog na stvaranje preduvjeta za ekonomsku nezavisnost i deinstitucionalizaciju žena žrtava nasilja. Puni program sastoji se od tri razine, te obuhvaća psihološko savjetovanje, obrazovanje, izmjenu kvalifikacija i certifikaciju te zapošljavanje.

Iako sam projekt uskoro završava, vrijeme Kluba za žene, otvorenog u srpnju ove godine, tek dolazi. Stoga su dodjelu diploma partneri i korisnice projekta, osim za ugodno druženje, iskoristili za planiranje daljnjih aktivnosti. Tako biste od Kluba za žene uskoro mogli očekivati radionice o zdravom životu (domaća kuhinja, razmjena recepata, prirodna kozmetika), kreativne radionice, čitateljski kutak ili pak pozdrave na nekom stranom jeziku - budući su naše korisnice zainteresirane čak i za učenje nizozemskog!