Humanitarna akcija PU primorsko goranske

Četvrtak, 17.12.2020.

Veliko hvala Policijskoj upravi primorsko - goranskoj, na današnjoj donaciji hrane i ostalih potrepština, namijenjenim bivšim korisnicima našeg Skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji.

Osim ovog vrijednog čina, koji će podržati mnoge naše korisnice i njihove obitelji, suradnja s Policijskom upravom primorsko - goranskom, uspješna je i dragocjena na mnoge načine i kontinuirano traje godinama.

Kao što je Paula Bogović, voditeljica Skloništa, naglasila pred okupljenim korisnicima, 'prolaziti kroz peripetije sustava s našim korisnicama, ženama i djecom koje su žrtve nasilja u obitelji, u ostvarivanju njihovog prava na sigurnost, iznimno je zahtjevno i stoga posebno cijenimo našu suradnju s Policijskom upravom primorsko - goranskom.'

Obraćajući se prisutnima načelnik Tomislav Dizdar kazao je da tradicionalno, četvrtu godinu za redom  u vrijeme blagdana i darivanja djelatnici Policijske uprave organiziraju humanitarnu akciju. Ove godine izabrana je Udruga U.Z.O.R., koja skrbi za žene i djecu, žrtve obiteljskog nasilja, koje je sve prisutnije i koji su u potrebi ne samo u ovo vrijeme već i tijekom cijele godine.

Jedino se tako, suradnjom i cjelogodišnjim radom,  možemo uspješno boriti protiv obiteljskog nasilja i osigurati žrtvama pravo na siguran i dostojanstven život.