Festival Gledaj (u)druge!

Srijeda, 23.5.2018.

Festivala udruga - Gledaj (u)druge ove godine održava se u petak, 25.5.2018.g. od 17,00 do 22,00 sata u Kružnoj ulici u Rijeci.

Na Festivalu planiramo nastaviti s radionicom održanom na Korzu povodom Dana obitelji na Korzu. Građani i građanke, kao i suradnici i suradnice pozvani su da daju slikovni prikaz svoje obitelji ili svog viđenja obitelji. Rado su se odazvali i sudjelovali te kreirali bogatstvo različitosti i posebnosti koje sve čine obitelj! Kako je zbog kiše skraćeno vrijeme održavanja radionice, s aktivnostima ćemo nastaviti na ovogodišnjem Festivalu!

Kampanja “Gledaj (u)druge” je nastala radi osvještavanja javnosti o važnosti rada udruga i civilnog društva, ali i kao odgovor na nedavne okolnosti među kojima je smanjenje financijskih sredstava za programe i projekte udruga. Cilj je javnosti jasno prikazati brojnost, motiviranost i upornost udruga u postizanju pozitivnih društvenih promjena i unapređenju kvalitete života u zajednici. Također, kampanjom se želi naglasiti činjenica da je veliki broj građana na neki način povezan s udrugama, neposredno ili posredno, kroz članstvo, volontiranje ili korištenje njihovih usluga i aktivnosti. Važno je napomenuti da ova inicijativa i kampanja nisu dio nekog projekta, niti su projektno financirane, već su rezultat suradnje i udruživanja.