EU projekt: "Osnaživanjem i edukacijom do veće socijalne uključenosti"

Ponedjeljak, 1.4.2019.

Započela je provedba projekta "Osnaživanjem i edukacijom do veće socijalne uključenosti" koji financira Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Projekt jača stručna znanja nezaposlenih žena žrtava nasilja u obitelji, mladih dugotrajno nezaposlenih osoba kroz uključivanje u programe obrazovanja po vlastitom izboru, dodatnu pomoć u učenju, razvoj mekih i transverzalnih vještina, individualno savjetovanje i podršku. Jača i kapacitete stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama putem mindfulness pristupa. Partneri na projektu su Grad Rijeka i Centar za socijalnu skrb Rijeka, a nositelj projekta Udruga za zaštitu obitelji - Rijeka. Ukupna vrijednost projekta je702.776,41 HRK, a razdoblje provedbe projekta od 1.4.2019.g. do 31.3.2021.g.

Ciljevi projekta:
1.Jačanje stručnih znanja nezaposlenih osoba žena žrtava nasilja, mladih nezaposlenih osoba, korisnika zajamčene minimalne naknade, dugotrajno nezaposlenih osoba kroz uključivanje u programe obrazovanja odraslih
2.Osnaživanje te razvoj mekih i transvenzalnih vještina žena žrtava nasilja, mladih nezaposlenih osoba, korisnika zajamčene minimalne naknade, dugotrajno nezaposlenih osoba
3.Jačanje kapaciteta stručnjaka u svrhu unaprjeđenja usluga povezanih s pristupom tržištu rada i socijalnim uključivanje za nezaposlene osobe pripadnike marginaliziranih skupina

Nezaposlene osobe sudjelovati će u osposobljavanju po vlastitom izboru, uključit će se prema vlastitoj potrebi i u ostale aktivnosti projekta (dodatnu pomoć u učenju, razvoj mekih i transverzalnih vještina, individualno savjetovanje, telefonsku podrškui mentorstvo), a stručnjaci koji rade s nezaposlenima u radionice mindfulnessa. Svi zainteresirani više informacija mogu dobiti na broju 099 351 0196. Kontakt osoba: Ana Fabijan.